Saturday, January 30, 2010

Täiskuu Lõvis


30. jaanuari hommikul kell 8.19 on täiskuu 10° Lõvis konjunktsioonis Marsiga. Marss särab täiskuu kõrval eredalt ja Kuu ise paistab suurem ja eredam kui tavaliselt. Marssi võib Kuu kõrval näha, Marss ja Kuu tõusevad siis, kui Päike loojub.

Kuu ja Marsi ühendus annab väga tugeva energiaga nädalalõpu. Maisel tasandil kipub Kuu ja Marsi ühendus kaasa tooma vaidlusi ja riide. Peamiselt muidugi isiklikel teemadel, aga ka erinevad ideoloogilised arusaamad viivad praegu kergesti tülini. Väga ruttu saadakse pahaseks, võetakse isiklikult ja pettumus jääb hinge. Samuti kiputakse järeldustega kiirustama. Täiskuuaeg pole hea aeg väitlemiseks ja selliseks grupitegevuseks, kus arutelu käigus püütakse leida ühiseid lahendusi. Ühisürituste korraldamine pole kuigi mõttekas ja täielik ajaraisk on erinevate parteide poliitikute omavahelised läbirääkimised kokkulepete saavutamiseks. Tasub ka meeles pidada, et kuna mängus on Marss, võivad tülid ja arveteklaarimised kergesti lõppeda vägivaldselt. Mitte muidugi Eesti poliitikutel. Tasub vältida kõrge kuritegevusega paiku ja parem on veeta üsnagi kodune nädalalõpp. Küllap tuleb nädalalõpul ka maailmast uudiseid mõne eriti vägivaldse sündmuse kohta. Ja meenutagem, et lisaks täiskuuajale on praegu taas kord Saturni ja Pluuto täpne kvadraat.

Kuigi minu viimase aja lood on ehk veidi süngema alatooniga, ei taha ma loomulikult hirmutada ega kurja kuulutada. Raskeid aegu on alati olnud ja tuleb veelgi ning alati võiks hullem olla. Meil pole ju praegu sõda ega looduskatastroofe. Pole mõtet liialt muretseda, tuleb elama hakata. Seda meie eest keegi teine ei tee.

No comments: