Friday, September 19, 2008

Taevasest pildist ja retrograadsusest


September on taevases pildis suurte muudatuste kuu – Pluuto ja Jupiter on direktseks pööranud, pannes asjad jälle liikuma. Merkuur läheb kolmeks nädalaks retrograadseks järgmisel nädalal 22.50 kraadi Kaaludes (olles konjunktsioonis Marsiga 23.22 Kaaludes). Kui Merkuur 15. oktoobril jälle otseks pöörab, on tunda Saturni-Uraani opositsiooni.

Planeedid ei liigu muidugi päriselt retrograadselt ehk tagurpidi, see on ainult näiline, retrograadsus on illusoorne planetaarne liikumine. Retrograadsus pole midagi erakordset, retrosse lähevad kõik planeedid peale Päikese ja Kuu. Paljude astroloogide arvates hakkab Merkuuri retrograadsus mõjuma juba enne selle tegelikku toimumist, ehk siis sellest ajast, kui Merkuur läbib punkti/kraadi, kus ta hiljem direktseks pöörab. Seekord siis 7.38 kraadi Kaaludes. Mõju saab mööda alles oktoobri lõpus, kui Merkuur läbib punkti, kust ta retrograadseks pööras.

Mida siis mõjutab kõige enam Merkuuri retrograadne liikumine? Merkuur valitseb kommunikatsiooni, kaubandust, haridust ja transporti. Ja muidugi käivad Merkuuri valitsemise alla inimesed, kes oma mõttetööga leiba teenivad: kirjanikud, kommentaatorid ja kriitikud, ajakirjanikud ja toimetajad, õpetajad, reklaamitekstide kirjutajad, reisiagendid, aga ka petised ja vargad. Kõiki elukutseid ei jõuagi üles lugeda...

Merkuuri retrograadsus mõjutab meie omavahelist suhtlemist ja soodustab arusaamatuste teket: viivitused suhtlemises, vigane või hilinenud info läbirääkimiste ja tehingute puhul, probleemid arvutite ja telefonidega, autode, busside ja rongidega. Probleemid võivad tekkida ennekõike sellest, et mingi oluline info on kas kaduma läinud või on sellest valesti aru saadud. Sellepärast poleks mõistlik teha Merkuuri retrograadse liikumise ajal tähtsaid otsuseid või suuremaid oste, eriti elektroonikaseadmeid ja kinnisvara. Ma olen ise muide sõlminud retrograadse Merkuuri ajal kinnisvaratehingut ja uskuge mind, ei soovita!

No comments: