Friday, September 12, 2008

LOOMAD - okaapi


On üks ilmatu vahva loom, kes mulle väga meeldib – okaapi. Lugesin eile okaapidest ja tuli tahtmine tema pilt siia üles panna ja temast veidi rääkida. Okaapi (Okapia johnstoni) on sõraline kaelkirjaklaste sugukonnast, hästi omaette hoiduv loom ja elab peidus. Okaapi avastamine oli suurimaid sensatsioone 20.sajandi zooloogias, ta avastati alles 1901. aastal. 1959. aastast alates pole teda looduses vabalt nähtud. Üsna hiljuti, septembris 2008, nähti või õigemini pildistati jälle vabas looduses elavat okaapit, kui ta ühe projekti raames Virunga rahvuspargis Kongos ülesseatud kaamera ette jäi.

Et asi oleks ka astroloogiline, katsume määrata, kes võiks olla okaapi astroloogiline valitseja. Esiteks ta on metsloom, teiseks kaelkirjaklane - ei maksa ennast sebratriibulisest tagumikust petta lasta! Tal on sõrad ja väikesed sarved, mille tipud on sarvainest. Sarved on, tõsi küll, ainult isasloomal. Metsloomi kui selliseid valitseb Uraan, sõralised ja kabjalised käivad Saturni alla. Kaelkirjak ja okaapi peaksid siis olema Saturni loomad. Okaapi avastamise aastal oli muide Saturn Kaljukitses ja Uraan Amburis. Ma ei tea küll täpset aega, aga sel ajal võis vabalt olla ka Jupiteri-Saturni ühendus. Avastused, sealhulgas haruldase looma avastamine kuulub Uraani alla. Suurte loomade valitseja on Jupiter.

P.S. Mul on plaanis osta okaapiraamat, kus on sees selle looma avastamislugu ja kõik muugi, mis neist teada on. Nii et kui peaks olema okaapiküsimusi ;)...

No comments: