Sunday, September 14, 2008

Taevane pilt

Päike ja Saturn on Neitsis, opositsioonis Kuu ja Uraaniga Kalades. See aspekt pole kirjutamise ajal küll veel täpne. Veel hakkab silma stellium Kaaludes – Marss-Veenus-Merkuur tihedasti üksteise kõrval. (Stellium on konjunktsioon, aga kahe planeedi asemel 12 kraadi piirides on tegu kolme või enama planeediga.)

Saturni ja Uraani opositsiooni kohta öeldakse, et see toob kaasa muudatusi kliimas, puudutagu see siis keskkonda, poliitikat või majandust. Eelmine Saturni ja Uraani opositsioon toimus 1960ndatel ja siis oli maailmas kõvasti madinat. Tol ajal oli Saturn opositsioonis Uraani JA Pluutoga ja juhtus vägagi tõsiseid asju. Maailmas käis terav võitus inimõiguste ja sotsiaalsete muudatuste eest, toimusid poliitilised mõrvad, ilma tegid Beatles, Bob Dylan, Rolling Stones... Muutus siin ka meie väike maailm. Huvitav seik, et selle aasta 4.novembril Saturni ja Uraani täpse opositsiooni ajal toimuvad USA-s presidendivalimised. Ja see puudutab ka Eestit kui USA väikest, aga ustavat liitlast.

1 comment:

Valori tähetarkus said...

Saturni ja Uraani opositsioonist on lähiajal kavas avaldada oma kodulehel pikem kronoloogiline ülevaade ja mõningane analüüs, mida viimane vastasseis tuua võiks.

Valor