Thursday, January 29, 2009

VARJUTUSED

Selle aasta esimene varjutus jäi äsja seljataha – 26. jaanuari päikesevarjutus 6 kraadi Veevalajas ja varsti on tulemas kuuvarjutus. Varjutused käivad alati paaris, enne päikesevarjutus uue kuu ajal, sellele järgneb kuuvarjutus täiskuu ajal.

Astroloogiliselt viitavad varjutused sellele, millises valdkonnas on isiku elus oodata sündmusi ja muutusi. Astroloogiaga kursis olev inimene võtab ilmselt ette oma sünnikaardi ja vaatab, millisesse sünnikaardi majja varjutus langeb, kas on konjunktsioon (ühendus) planeedi, sõlme, telje vm tundliku punktiga. Orbiks soovitan +/- 3 kraadi (max 4).

Päikesevarjutuse mõju kestab umbes 6 kuud, kuid on olemas ka üks vana reegel, mis ütleb, et varjutuse mõju kestab aastates sama palju kui on selle kestvus.
Mul on ka mitmed isiklikud kogemused varjutuse pikaajaliste mõjudega: täieliku kuuvarjutuse ajal sündis minu tütar ja mõju kestab siiani :D ... See varjutus oli konjunktsioonis minu ASC-ga. Päikesevarjutuse ajal ostsin endale praeguse korteri ja kuuvarjutuse ajal kolisin sisse... Äsjase päikesevarjutuse ajal tsiteeriti seda blogi Eesti Ekspressi veebilehel ja sain seal uue perekonnanime ;).

Kas varjutuse mõju on negatiivne või positiivne, ei saa vast ette ennustada, palju oleneb ju endast, aga muidugi mitte ainult. Üks näide isiklikust elust: kui toimus kuuvarjutus konjunktsioonis minu Veenusega, käisid korterivargad ja viisid ära peaaegu kõik, mis viia andis. Tehti väga põhjalik töö ja vabastati mind kõigest, mis ilus või kallis. Tütre sünniga seotud kuuvarjutust pean positiivseks, kuigi ka sellega seotud asjaolud olid ääretult rasked.

Järgmine kuuvarjutus toimub 9. veebruaril 21 kraadi Lõvis. Päike on tol päeval 21 kraadi Veevalajas. (Kuuvarjutuse ajal on Kuu ja Päike alati opositsioonis.) Kuuvarjutuse mõju öeldakse olevat 3-6 kuud. Jällegi vaatame oma sünnikaardi maju ja planeete, et näha varjutuse astroloogilist mõju meie elus.

Kes ise oma sünnikaardi kallal nokitseda ei oska, võib astroloogi juurde konsultatsiooni minna. Suurepärane abimees algajale astrohuvilisele (ja mitte ainult!) on 2008.a. lõpus ilmunud Julia ja Derek Parkeri „Astroloogia“.

No comments: