Thursday, January 1, 2009

Mida toob 2009. aasta?

Ma ei hakka siin tegema omapoolseid prognoose igale päikesemärgile, selle kohta on oma nägemuse avaldanud meie astroloogiamaastiku kõvemate tegijate hulka kuuluvad Edda Paukson ja Taimi Uuesoo, tuld ja tõrva sülgas nagu ikka Igor Mang, äsja lugesin Villu Põldma prognoosi ja küllap on oma arvamust avaldanud mitmed teisedki. Toon siin ära 2009. aasta kõige olulisemad seisud, mis meid kõiki mõjutavad vastavalt meie individuaalsele sünnikaardile. Päikesemärk on ju vaid üks osa horoskoobist!

Kõige mõjuvam seis on Pluto Kaljukitses. 2009 saab olema esimene aasta, mil Pluto on Kaljukitses terve aasta ja jääb sellesse märki veel 15 aastaks. Tunneme seda mõju kindlasti ühiskondlikul tasandil, aga igaüks eraldi eriti just selles valdkonnas, kus meie sünnikaardis on Kaljukitse märk. (Sünnikaardi majade tähendust vt. 3. septembri 2008.a. sissekandest). Seal võib oodata vana olukorra hävingut, mis teeb ruumi uuele. Muutus on enamasti valulik protsess, aga kes ütleb, et muutus on tingimata halb?

On olnud palju raskemaid aegu kui need, mis seisavad ees ja ei tohiks nii palju paanikat tekitada ja kurja kuulutada nagu seda praegu tehakse. Usalduse hävitamine käib kähku, selle taastamine võtab aastaid. Elu saab nautida ikka, ainult veidi teisiti kui oleme seni harjunud. Kulutamine ja priiskamine, läbimõtlemata ostud, laenud, liisingud ei ole need, mida järgnevad aastad soosivad. Oma elu seadmine mõistlikult ja jõukohaselt võimaldab enamikul meist küllaltki hästi ära elada. Peame vaid meeles, et pank, liisingufirma, kiirlaenufirmadest rääkimata, pole meie sõbrad. Loomulikult võetakse laenu ja liisitakse, tuleb vaid kaaluda veel suurema hoolega, kas tulevikus on võimalik makseid tasuda, ega liiga suurt tükki ei hammusta?

Teiseks väärib märkimist Saturni ja Uraani opositsioon, vastavalt Neitsis ja Kalades. Jällegi tasub vaadata oma sünnikaarti, kus on Neitsi ja kus Kalad – neist majadest leiame transiitse Saturni ja Uraani. Need valdkonnad saavad kõige enam selle aspekti mõju tunda. Seal on suurimad raskused ja suurimad läbimurded, ootamatud sündmused. See seis puudutab meid 2 aastat, sest Saturn ja Uraan teevad 5 korda täpse opositsiooni. Toon ära vastavad kuupäevad ja kraadid:

• 4.11.2008 - 18 kraadi muutlik
• 5.02.2009 - 20 kraadi muutlik
• 15.09.2009 - 24 kraadi muutlik
• 27.04.2010 - 28 kraadi muutlik
• 26.07.2010 - 0 kraadi kardinaalne

Kolmandaks tooksin välja Veenuse retrograadse liikumise 6. märtsist 17. aprillini (Jäära ja Kalade märgis). Veenuse retrograadsus võib eriti mõjutada Kaalusid ja Sõnne ja ka neid, kelle horoskoobi valitsejaks on Veenus. Aga abiellumiseks pole see hea aeg kellelegi. Teatud sarnasus on siin retrograadse Merkuuri perioodiga, ainult et segadust ja arusaamatusi võib oodata armastust ja loomingut puudutavates küsimustes. Kuna Veenus on ka raha planeet, ei tohiks Veenuse retrograadsuse ajal asutada firmat, mis peab raha sisse tooma. Muide, Merkuur on sel aastal retrograadne tavalise kolme korra asemel neli korda.

Neljandaks väärib tähelepanu, et 2009. aastal on oodata lausa 6 varjutust, mis viitab üsnagi olulisele ja erakordsele aastale. Tavaliselt on varjutusi neli. Toon siin ära kuupäevad, vastava kraadi ja märgi.

26.jaanuar – päikesevarjutus 6.30 Veevalajas
9. veebruar – kuuvarjutus 21.00 Lõvis
7. juuli – kuuvarjutus 15.24 Kaljukitses
22. juuli – päikesevarjutus 29.27 Vähis
6. august – kuuvarjutus 13.43 Veevalajas
31. detsember – kuuvarjutus 10.15 Vähis

Head uut kokkuhoidlikkuse, arukuse ja püsiväärtustest lugupidamise aastat!

No comments: