Tuesday, January 6, 2009

Jupiter Veevalajas

5. jaanuaril läks Jupiter Veevalaja märki. Jupiter on igas märgis umbes 12 kuud ja täisringi teeb ära 12 aastaga.
Veevalaja on oma nimele vaatamata õhumärk. Märksõnadeks: sõltumatus, originaalsus, individualism, idealism. Kuigi seltskondlik ja intellektuaalne, on see väga jõuline, püsiv ehk kindel märk.
Jupiteri märksõnad on laienemine ja optimism. Jupiteri optimismil on kalduvus liiale minna ja Jupiteri alla käib ka riskimine ja riskijulgus.
Veevalaja Jupiteriga peaksid 2009. aastal olema tugevalt päevakorras ühiskondlik aktiivsus ja humanitaarküsimused. Aeg-ajalt peaks sellega nalja ka saama, kui asi koomiliseks kisub.

Veevalajas oli Jupiter näiteks aastatel 1997, 1985, 1973... Võiks mõelda, mida me neil aastatel tegime, mis mõjud olid sellel seisul meie elus.
Minul oli 1997 üks elu raskemaid aastaid, maailmas oli nii häid kui halbu sündmusi nagu ikka. Tol aastal hukkus autoõnnetuses printsess Diana, maha lasti moelooja Gianni Versace. Inglismaal tuli võimule Tony Blair, oli Bill Clintoni teine ametiaeg ja Monica Lewinsky afäär. Küllalt hea aeg oli naispoliitikutel: Madeleine Albright valiti USA esimeseks naisriigisekretäriks ja Mary McAleese sai Iirimaa presidendiks. Klooniti lammas Dolly. Alžeeria külades toimusid peaaegu igal kuul massimõrvad, tapeti sadu, kui mitte tuhandeid inimesi. Ja 17. novembril 1997 tapeti Luxoris, Hatshepsuti templi juures islamistide poolt 62 inimest. Koledama poole peale jäi ka Heavens Gate'i usulahu massienesetapp Ameerikas.
Isiklikus plaanis oli ehk kõige kaugeleulatuvama mõjuga sündmus see, et hakkasin igapäevaselt Internetti kasutama ja see avardas maailma meeletult, tõi uued sõbrad ja uued võimalused.

1 comment:

Anonymous said...

Aitäh, Tiina!
Pole üldse olnud aega Jupiteri minevikku vaadata, nüüd kena kimbuke ülevaadet olemas. :)
Eks nad koos Neptuuniga seal vahel end unustavad jah...