Sunday, January 11, 2009

Retrograadne Merkuur 11.01.-1.02.2009

11.jaanuarist kuni 1. veebruarini liigub Merkuur sel aastal esimest korda retrograadselt, Veevalajast Kaljukitse. Merkuuri retrograadsus on 22-päevane periood, mis tuleb tavaliselt ette kolm korda aastas, kui suhtlemise planeet liigub taevas näiliselt tagurpidi.

Kui Merkuur muutub retrograadseks, võivad rongid ja lennukid hilineda, post kaduma minna, sõnumitest võidakse valesti aru saada, arvutid kipuvad tõrkuma või suisa üles ütlema. Sellel perioodil ei tasuks osta elektroonilisi seadmeid, autosid jm. Ka kinnisvara ostuks või üürile andmiseks, väga oluliste lepingute allakirjutamiseks pole kõige parem aeg. See on hea aeg tegeleda lõpetamist vajavate projektidega, mitte alustada uusi ettevõtmisi. Kuid Merkuuri retrograadsuse perioodid pole sugugi ühesugused, on ju märgid ja aspektid erinevad. Kõige rohkem võib see periood tekitada raskusi Kaksikutele ja ka Neitsi märgis sündinutele.

Merkuuri retrograadsus puudutab kindlasti ka reisimist. Pole kõige parem aeg hakata reisile minema või reisi broneerima sihtkohtadesse, kus pole varem käidud. Võiks veel vähemalt kolm nädalat oodata ka suvereiside broneerimisega, sest on üsna tõenäoline, et ennast näiteks juulikuuks ringreisile kirja pannes juhtub nii, et ei saa tol ajal reisile minna, ei saa raha kokku, reisifirma paneb uksed kinni, reis jääb ära, tuleb hoopis huvitavam võimalus vms. Praegu on parem reisida juba tuttavatesse kohtadesse, kus on varem käidud ja neid uuesti avastada. Muide, reisi broneerimisega suveks-sügiseks soovitaksin võimalusel oodata kuni 23. veebruari kuuloomiseni.

Kuna ka Saturn liigub praegu retrograadselt, tuleks vaadata asjadele võimalikult praktiliselt. See on hea aeg läbi vaadata oma tulevikuplaanid ja kaaluda, mis on tegelikult oluline.

Käesoleva Merkuuri retrograadsuse tsükli ajal on Merkuur ühenduses nii Marsi kui Jupiteriga.
Merkuuri ja Jupiteri ühendus – võtta rahulikult ja näha detailide taga laiemat pilti. Eriti oluline päev on 20. jaanuar (pluss-miinus paar päeva), mil Merkuur läheb üle Päikese 0 kraadi Veevalajas. Ehk tuleb meie ellu tagasi mõni vana sõber või tuttav minevikust?
Merkuuri ja Marsi ühendus ajendab tegutsema. Kuna mängus on Merkuur, siis oleks parim tegutsemine sõnaline ja vaimne. Aga tasuks ehk meenutada, et enne mõtle, siis ütle.

No comments: