Monday, November 9, 2009

Solaari mõju

Solaar ehk Päikese tagasituleku kaart tehakse ajale, mil Päike on tagasi täpselt samas kraadis, kus ta on sünnikaardis. Sellega tõlgendatakse uue eluaasta sündmusi ning on päris kasulik ja huvitav sünnipäeva paiku lasta uue eluaasta peale kaart teha. Vahel arutatakse, kas mõju algab solaari alguse hetkest või on asi kuidagi teisiti.

Solaari mõju ei alga päevapealt, vaid üleminekuaeg on 3 kuud enne solaari algust ja 3 kuud pärast solaari lõppu. Juba sel perioodil hakkavad avalduma uued suunad, võimalused ning ka probleemid. Kui vanas solaaris on olnud tõsisemad sündmused või mured, siis need n-ö rahunevad maha uue solaari algusest 3 kuu jooksul.

Võimalik, et teistel on teised teooriad, kuid mina leian, et see süsteem töötab üsna hästi. Ma ei arva, et Päikese tagasitulekuga sünnikraadi jääb kõik eelnenu päevapealt. Sageli/enamasti algavad uued teemad enne solaari algust, kuid neid vanast solaarist veel ei leia.

2 comments:

Valori tähetarkus said...

Olen enda puhul ka seada täheldanud, et paljud sündmused hakkavad end ilmutama kuu või kaks enne uue solaari algust.Solaari keskel tõesti ei näita miskit, et midagi olulist tuleb(kuid mitte just alati).Kuidas aga vanad asjad uues solaaris kaasa on tulnud ja ilmnevad, seda jah pole nagu tähele pannud või osanud täit tähelepanu pöörata, arvates, et see uue solaari asi.Minu puhul see haakub hästi Tiina poolt öeldule.

Taimi said...

Jah, solaarkaart on tõepoolest väga palju "rääkiv" ja kuna aastad järgnevad teineteisele ning on loomulikult omavahel seotud, siis pikemaaegsed protsessid jooksevad aastast aastasse.
Arvan, et taolised sündmused on markeeritud teiste ja pikemaaegsetele protsessidele viitavate meetoditega isegi paremini (sünnikaardi transiidid, progressioonid, direktsioonid), solaar täpsustab suundi suurepäraselt ja vastavalt selle, missuguseid valikuid varem tehtud, on ka tõlgendus.
Solaar viitab kõigile antud aasta olulistele teemadele mu meelest küll, aga kuna me ise lähtume oma mõtetes ja tunnetes alati hetkeolukorrast, siis ei põõra enamasti sellele tähelepanu.
Ja mida võtame kaasa eelmisest aastast või isegi aastatest, see väljendub uues solaaris põhiliselt kaugenevates aspektides.
Nii ütleks, et mitte uus solaar ei "hakka tööle" mõni kuu varem, vaid ta võib olla täpsustuseks protsessidele, mida aasta esimesel poolel veel ei tunneta. Õigemini: me pole veel läbi elanud/tunnetanud/muutunud sedavõrd, et järgnevat mõista ning selleks ka eeldusi anda.
Seepärast pole ka mõtet solaare mitmeid aastaid ette vaadata, nad ei räägi meile suurt miskit.
Aasta lõpupoole on muidugi suunad selgemad, seepärast ka annab tunda.