Saturday, October 25, 2008

Veidi USA presidendivalimistest


Ma pole seni meelega kommenteerinud USA presidendivalimisi. Pole kummagi mehe fänn ja transiidid on valimiste ajal päris omapärased, näiteks on just valimiste päeval täpne Saturni ja Uraani opositsioon. Ja kandidaadid ise kehastaksid nagu Saturni (McCain) ja Uraani (Obama). Saturn on praegu Neitsis, mis on maamärk, ja Uraan Kalades, veemärgis. Saturn esindab küpsust, Uraan - teha midagi, mida pole enne tehtud. Toon siin ära oma kommentaari minu astroloogiaõpetaja õpilaste listis.

„Transiidid on jah kentsakad ja seda mõlema kandidaadi jaoks. Obamal oleksid transiidid nagu paremad, aga kaart n-ö "kehvem" presidendiameti jaoks. Kui vaadata Veenust valimiste ajal, siis see seis toetaks nagu Obamat.
McCaini kaart on sellepärast nii tugev, et ta on oma kodumaa heaks palju teinud. On ta ju sõjaveteran ja muidu ka aktiivne tegelane. Oli sõjavangis ja teda piinati päris kõvasti. See, et ta kuidagi imelikult kõnnib, ongi Vietnami sõja aegse piinamise tagajärg.
Obama pole senaatorina ega muidu oma kodumaa heaks midagi olulist ära teinud, ta pole algatanud ühtegi olulist seadusemuudatust, aga on avaldanud memuaarid. Mees käitub valgemana kui ükski valge, esineb nagu kuningas ja maailma päästja. Müüb lootust, aga tegelikult ju palju ei muutu, kui ta presidendiks saab. Üliosav müügimees, võimsad toetajad tagaplaanil, ka kõik näitlejad, lauljad ja muud Neptuuni ametite pidajad toetavad teda karjakaupa. Ja muide, mitte keegi USA presidendivalimiste ajaloos pole kokku ajanud nii palju raha kampaania jaoks! Ka mitte traditsiooniliselt rikkad vabariiklased. Tavaliselt võidab USA-s see, kellel on rohkem raha ja võimsamad toetajad ja seekord on see Obama.
Minule jättab Obama osava telejutlustaja mulje. Tema kaardis pean ma ülioluliseks Lõvi Päikese kvadraati Neptuuniga ja Kaksikute Kuu kvadraati Pluutoga. Seal on võti mehe mõistmiseks.“

Tunnistan ausalt, ei oska astroloogia abil prognoosida, kumb võidab. Küsitluste järgi Obama, aga sünnikaart on „presidendilikum“ McCainil. Inimesena on mul raske uskuda, et USA presidendiks saab mees, kelle nimi on B. Hussein Obama. Tuleb ju meelde Ameerika „lemmik“ Osama ja ega Hussein ka ameeriklaste silmis kuigi kõrges hinnas polnud. Kuid Obama on ehtne „snake oil salesman“ ja võib ameeriklased ära meelitada küll.

USA presidendivalimised on muidugi ameeriklaste endi asi, kuigi puudutavad kogu maailma, sealjuures ka Eestit. 18.oktoobri Päevalehes oli hea ülevaade kandidaatide valimisplatvormist, selle põhjal valiksin McCaini, Obama näis suisa ohtlik või vähemalt naiivne. Eesti jaoks oleks minu meelest parem valik McCain, kes on ka ise Eestis käinud. Obama taolise staari jaoks vaevalt mingi kärbsemustatäpp maailmakaardil korda läheks.
Lõpetuseks veel üks astroloogiline mõte, mis ei pärine küll minult. Presidendiks ei valita loojunud Päikesega inimesi, Obama Päike on allpool horisonti, McCaini oma ülevalpool. Kui nüüd need viimased ja õiged avaldatud sünniajad on ikka õiged.

Lisangi siia nüüd juurde, et ma pole veendunud, et Obama puhul on kasutada õige sünniaeg või isegi päev. Siin miski ei klapi ja nii ei saa ka klappida astroloogiline ennustus. Näiteks eelmiste USA presidendivalimiste ajal nägid astroloogid John Kerry puhul asjatult vaeva, sest tegelikult polnud teada õige sünniaeg.

1 comment:

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.