Sunday, October 12, 2008

Kuidas jalgpallis võitjaid ennustada?


Jalgpallihuvilised püüavad tulemusi ette ennustada meeskondade taset ja seniseid saavutusi arvestades. Tõelised fännid loodavad muidugi alati oma lemmiku võitu. Astroloogiliselt on prognoosimiseks ilmselt parim tehnika, kui teha mängu alguse kellaajale kaart ja võrrelda seda meeskondade treenerite kaartidega.

Eesti-Hispaania mängu tulemuse ennustamiseks polnud ilmselt astroloogia abi vaja, sest värske Euroopa meister Hispaania asub 8.oktoobril avaldatud FIFA edetabelis endiselt 1. kohal, ehk on siis praegu maailma parim jalgpalliriik. Hispaaniale järgnevad Itaalia, Saksamaa, Brasiilia, Holland, Horvaatia ja Argentina. Eesti koondise järgmine vastane Türgi asub edetabelis 13.kohal. Eesti-Türgi kohtumine toimub 15.oktoobril. Ja olgu öeldud ka Eesti koht maailma edetabelis - 137. Ehk siis meie jalgpalliajaloo nõrgim tase.

Toon siin ära Eesti-Hispaania mängu andmed, mille järgi analüüsi teha. Eesti-Hispaania kohtumise algus 11.10.2008 kell 21.45 ja koondiste treenerite sünniajad:

Tarmo Rüütli 11.08.1954 Viljandi, Eesti
Vicente del Bosque 23.12.1952 Salamanca, Hispaania

Eesti-Türgi kohtumine algab A Le Coq Arenal 15.10.2008 kell 21.30 ja treenerite sünniajad on järgmised:
Tarmo Rüütli 11.08.1954 Viljandi, Eesti
Fatih Terim 4.09.1953 Adana, Türgi

Ei ole praegu aega kaarte uurida, aga vana jalgpallihuvilisena ja ka tööalaselt jalgpalliajalooga palju kokku puutununa tean, et Fatih Terim on hea motiveerija ja agressiivse mängustrateegia pooldaja. Väga kõva tegija.

(Pildil on Hispaania jalgpallurid pagasit ootamas Tallinna lennujaamas. Pilt sobiks hästi ka eelnenud retrograadse Merkuuri teema juurde! Keskel naerab Cesc Fabregas, kelle kõrval mul õnnestus muide seista :D)

No comments: