Thursday, December 11, 2008

Täiskuu Kaksikutes


12. detsembril paistab taevas selle aasta suurim ja eredaim täiskuu. Kuu ei paista alati ühesuurune, sest Kuu tiirlemisorbiit on ellipsikujuline ja seekord on Kuu lähemal kui tavaliselt, ehk siis perigee Kuu. NASA andmetel paistab see täiskuu 14% suurem ja 30% eredam kui täiskuud, mida me sel aastal seni oleme näha saanud.

Seekord on täiskuuaja astroloogilne mõju eriti võimas, sest Päikese ja Kuu opositsioon moodustab osa muutlikust Suurest Ristist: Marss konjunktsioonis Päikesega Amburis, Kuu Kaksikutes, Uraan Kalades ja Saturn Neitsis moodustavad omavahel pingeaspektid. Täpsed aspektid teeb see täiskuu ka Neptuunile ja Erisele ja väärib märkimist, et Merkuur on ühenduses Pluutoga. Ja kui mõelda, kui eriliselt pingeline on Saturni-Uraani opositsioon, siis see on päris võimsa mõjuga seis.

Kuu pildi tegin oma köögiaknast laupäeva õhtul, reedel ei paistnud läbi tiheda pilvekatte läbi tuhkagi. Ei näinud ma mingit superkuud... Uus võimalus on jälle 9. jaanuaril, kui taevas paistab 2009. aasta suurim ja uhkeim superkuu.

No comments: