Wednesday, December 10, 2008

Kaljukitse jõulud


Selle aasta jõulupühade aeg on tõsisem ja Saturnilikum kui muidu. Taevane seis ei soosi osturallisid ja muud taolist kulutamispidu. Soovitaks neile, kes jõule tähistavad: tundke pühadest rõõmu ka majanduslikult keerulisemal ajal, aga kingituste peale ei tasuks liiga suuri summasid kulutada. Tehke ise kaarte, joonistage, värvige, kleepige, laulge ja tantsige koos lastega. Kingitusi olgu pigem vähem, aga olgu need vajalikud ja mõistlikud. See, et ema-isa joonistas ise kaardi just tema jaoks, peaks igat lapsukest rõõmustama! Täitke mõni lapse suurim soov, aga ärge külvake lapsi asjadega liiga üle. Liiga hoogne kulutamine ja pühadekinkide nimel lõhkilaenamine tasub kurjasti kätte, Saturni vitsad peksavad pärast pühi valusasti.

Selline kainem, Saturnilikum, Kaljukitselikum seis on pühadeajal. Päike läheb Kaljukitse märki 21. detsembril, mis tähistab talve algust. Sellel aastal on Päike konjunktsioonis Pluutoga, mis on praegu 0 kraadi Kaljukitses. Nagu teame, läks Pluuto tagasi Kaljukitse 27. novembril ja on selles märgis 16 aastat. Seega annabki Päikese-Pluuto ühendus oma varjundi selle aasta pühadeajale.

Ja veel üks väga oluline taevane seis: Neitsi märgis asuv Saturn, Kaljukitse valitseja, aeglustab detsembrikuu jooksul oma käiku ja pöörab retrograadseks 31. detsembril. Seal ta liigub kogu jaanuari, mil Päike on Kaljukitses. Kaljukits ja Neitsi, need on kained märgid, mis kutsuvad mõistlikkusele, seega tuleb oma võimalusi kainelt kaaluda.

Käes on aasta kõige pimedam aeg, Kaljukitse aeg, aga me saame teha rõõmu endale ja teistele siin kaugel Euroopa ääremaal Läänemere halluses. Tehkem seda arukalt, säästvalt ja hoolivalt. Enam ei ole kaugel talvine pööripäev ja saabub jälle valguse võit pimeduse üle.

1 comment:

Valori tähetarkus said...

Jõuludega seoses sobiks siia juurde lisada, et näiteks Ühendriikides otsustati Jõulusid pühedeks pidada keskvalitsuse otsusel 26.06.1870.
Päikesel konjunktsioon Quaoariga Vähis, looja jumalaga just sealt mandrilt.Merkuuril kvaratuur Eriseg ja Logosega.
Uraanil konjunktsioon Põhjasõlmega, siit siis midagi uut inimkonnale.
Jõulusid taevas sümboliseerib Noel, mis konjunktsioonis muidu kurjakuulutava taevase mõõgana päikesesüsteemi kohal- Damoclesega Kaljukitses ja trigoonis Varunaga, mis jällegi omaltpoolt on aidanud kaasa pühade laiemale levikule