Thursday, February 3, 2011

Egiptimaa rahutused


Olen üks neist, kelle puhkuseplaanid Egiptuses tekkinud rahutused segamini lõid. Kavatsesin paari nädala pärast Punase mere äärde puhkama sõita ja ka ühe seni käimata paigaga tutvuma minna. Seekord lootsin külastada Dendera Hathori templit, kust leiti Dendera sodiaak (pildil), aga sellel plaanil on nüüd kriips peal.

Olen plaaninud juba päevi, et kirjutan lühikese postituse Egiptuse hetkeolukorrast astroloogiliselt, paraku ei saanud oma töö ja elu kõrvalt mahti. Aga üks on selge, niipea sinna tagasiminekut ei ole. Usun, et olukord lähemal ajal ei lahene, vaid eskaleerub. Mubarak on küll vintske kuju, aga tema on mineja mees. Astroloogiliselt on nii, et Egiptuse riik nõuab etteotsa tugevat sõjaväelist liidrit ja kuni seda ei leita, on kehvasti. Islamistid ootavad oma hetke, ei maksa arvata, et ei oota, üüratu mass läänevaenulikke tegelasi on valmis iga hetk malakat või midagi hullemat viibutama... Paraku on märgid sellised, et läheb kodusõjaks. Kui Tuneesiast võib loota konstruktiivset lahendust, siis egiptlaste valikud näivad kiskuvat kaose poole. Ohtlik pole mitte rahulolematu noor inimene, kivi käes, vaid sellised jõud, keda me praegu ei näe.

Asjad veel põhimõtteliselt ei muutu, kuigi ka peaks tulema uus juht. Mubarakile on ohtlikum keegi tema kõrvalt kui Egiptuse rahvas.

8.02:
Minu reis Egiptusesse jääb kindlasti ära. Ma ei karda midagi hullu juhtuvat, aga kui reisikorraldaja tühistas väljalennud, pole ka minekut.

2 comments:

Valori tähetarkus said...

Millisele horoskoobile see prognoos toetub?

Tiina Laanejärv said...

Räägin tänapäeva Egiptuse Araabia Vabariigist, mis loodi 18. juunil 1953. Mubarak on president alates 14. oktoobrist 1981. Tol päeval oli Saturn 14 kraadi Kaaludes, Päike 21 Kaaludes ja Pluuto 24 Kaaludes. Ütleb ju palju?