Thursday, September 10, 2009

Saturni ja Uraani vastasseis

15. septembril on jälle Saturni ja Uraani opositsioon, seekord siis kolmas viiest. Eelmise täpse aspekti ajal, mil toimusid USA presidendivalimised, sai aspekti olemusest lähemalt räägitud. Saturn esindab konservatiivset mõtlemist ja traditsioonilist käitumist, Uraan on uus ja uuenduslik.

Saturni ja Uraani vastasseis toob välja soovi olla millegagi või kellegagi opositsioonis. Seega on aktiivsemad liikumised, mis on millegi vastu. Millegi poolt on praegu raskem olla või see ei torka nii palju silma kui vastuolemine. Lähenevate kohalike valimistega seoses saab (ja on) palju rohkem kuulda, et ollakse vastu, avaldatakse meelt mõne erakonna või isiku vastu. Tehakse teiste vastu sihitud reklaame jms. Just negatiivne on see, mis laiemat kõlapinda leiab. Kiitmine, et ollakse ilusad ja head, praegu nii hästi peale ei lähe.

Saturni ja Uraani opositsioon on praegu siiski kõigi horoskoobis ja meil on omad isiklikud vastasseisud. Vastavate majade järgi leiame teema, mis elus praegu opositsioonis on. Isiklik näide: transiitne Saturn liigub praegu minu horoskoobi 12. majas, järelikult Uraan 6. majas. Ja tõepoolest toimib aktiivne vastasseis tööalaste kohustuste ja isikliku, 12. maja varjatud elu kohustuste ja vajaduste vahel. Kui transiitne planeet on opositsioonis meie sünnikaardi planeediga, tuleb opositsioon väljastpoolt. Jällegi vaatame horoskoobi maju, kus see aset leiab.

Poliitikas vihjab Saturni ja Uraani vastasseis muutustele valimistel – kui võimul on parempoolsed, saavad nüüd eelise vastased ja vastupidi. Saturni-Uraani opositsiooni kurioosne näide tuleb Samoalt, kus valitsus otsustas, et alates 7. septembrist algab vasakpoolne liiklus, mitte enam parempoolne nagu seni. Kodanikud olid muidugi nii radikaalse muutuse vastu (mida iseloomustab Uraan) ja soovisid säilitada senist olukorda (Saturn). Kuid peaminister Tuilaepa Sailele geniaalne vaimusünnitis tehti siiski teoks lootuses, et vasakpoolse liiklusega Austraalias ja Uus-Meremaal elavad samoalased hakkavad kodumaale saatma autosid, mis asendaksid tänavatel domineerivad suure bensiinikuluga Ameerika autod.

No comments: