Thursday, September 17, 2009

Merkuurist, suhtlusportaalidest ja muust

Viimasel ajal on väga aktiivne suhtlemise teema ja mitmesugused kommunikatsiooniapsud on üleval nii meie kui maailma ajakirjanduses. Hetkel saab nahutada valel ajal vales kohas suud pruukinud Kanye West. Palju räägitakse ka suhtlusportaalidest, võrreldakse Facebooki ja Eestis ülipopularset Orkutit, mõne tuntuma tüübi poolt Twitteris öeldu jõuab silmapilkselt mööda maailma laiali... Suhtlusportaalid võivad siiski olla üsna ohtlikud, seal liigub palju igasuguseid kiibitsejaid ja üsna kahtlasi tegelasi lisaks päris- ja mängusõpradele. Ma usun, et sinna viskavad pilgu peale ka tööandjad ja ajakirjanikud ning tasuks hoolega kaaluda, mida kirjutada ja milliseid pilte üles panna. Mina näiteks kodu- ja perepilte, pilte pidudest üles ei pane, jagan sõpradega reisipilte, mille mõne aja pärast kustutan.

Küllap on suhtlusportaalid noortele päris elu, mulle tundub see pigem mängueluna, elu aseainena, kuigi pean tunnistama, et kasutan neid portaale minagi. Orkutist plaanin siiski Facebooki kasuks loobuda. Twitterit ei soovi kasutama hakata, sest minu meelest on kättesaadavusega juba isegi liiale mindud. Pealegi näib Twitter olevat ideaalne lolluse paljastaja – meenub kohe Jessica Simpsoni lesbikoera jutt. No kui loll võib inimene olla! Kuigi Jessica Simpsoni puhul puhul vist lollusel piire ei ole. Sama probleem on nii mõnelgi...

18. septembril läheb retrograadne Merkuur Neitsi märki ja oleks ideaalne aeg korrastada oma kontosid suhtlusportaalides ja likvideerida kommunikatsiooniga seotud võlgu. Kirjutada seni vastamata jäänud kirju ja meile, teha valmis sahtlisse jäänud protokollid, korrastada pabereid ja dokumente ning lahendada oma isikliku suhtlemise umbsõlmi.

No comments: