Saturday, July 4, 2009

Perekonnasuhted sünnikaardis, 2. osa

Kirjutasin 23. märtsil perekonnasuhetest sünnikaardis. Vahepeal olid teised teemad ja mõtted, nüüd räägiksin lähemalt, kuidas leida horoskoobis ema ja isa.

Ema ja isa majad on 4 ja 10, aga ei saa kindlalt väita, et ema on 4. majas ja isa 10. majas või vastupidi, sest see on erinevate inimeste puhul erinev. Astroloogias on ema planeet Kuu ja isa on Saturn. Ema on traditsioonilises perekonnas tavaliselt see, kes pere ja laste eest hoolitseb ja süüa teeb. Isa on tavaliselt karmim ja suuremaid piiranguid seadev, Saturnilikum tegelane. Tänapäeval on elu siiski palju muutunud ja on palju peresid, kus rollid on erinevad. Nii ei saagi ema ja isa astroloogilised näitajad olla kõigile samad. Kuu vanem, kes on hoolitsevam ja kelle mõtetes on pere alati esikohal, võib hoopiski olla isa ja Saturni vanem, kes on tõsisem ja konservatiivsem, ema.

Märgid IC-ja MC-l (sünnikaardi 4. ja 10. maja tipul) näitavad mitte ainult meie vanemate olemust, vaid ka seda, kuidas me ise näeme oma vanemaid, kuidas me nendesse suhtume ja just see aitabki kõige paremini paika panna, millisest majast me oma vanemad leiame. 4. ja 10. maja on ka ämma ja äia näitajad.

Muidugi ei maksa unustada, et rollid elu jooksul muutuvad. Alguses on vanemad meie eest hoolitsejad ja meie õpetajad, hiljem tuleb meil nende eest hoolitseda. Vanemast võib saada meie 11. maja sõber, aga ka 12. maja hoolealune. Vastavad märgid majatipus näitavad kätte selle suhte iseloomu. Oma horoskoobist leiame ka õed-vennad, tädid-onud ja muud sugulased ning seda, kuidas meie neid näeme, meie suhteid nendega peegeldavad märgid vastavate majade tippudes.

Muidugi pole kõikidel õdesid-vendi, sel juhul 3. maja tipp lihtsalt näitab, millised oleksid inimese suhted nendega. 3. majast leiame ka mitte-suguluses olevad inimesed, kes elavad meie kodus ja ka laste sõbrad. Tänapäeval on palju üksikvanemaga peresid, kuid isa on olnud kõigil, elagu ta siis lahus või olgu surnud ning isaga seotud probleeme näitab alati Saturn.

No comments: