Monday, July 27, 2009

Drakooniline kaart

Tänapäeva astroloogiaprogrammid pakuvad sünnikaartide tegemiseks mitmeid võimalusi. Üsna vähe tuntakse ilmselt drakoonilist kaarti. Hoiatus! Järgneb keeruliste astroloogiliste terminitega jutt.

Drakoonilise kaardi puhul on Kuu Põhjasõlm alati 0 kraadi Jääras ja Lõunasõlm 0 kraadi Kaaludes. Planeedid jäävad samadesse majadesse samade aspektidega nagu troopilise sodiaagi puhul, aga märgid ja majatipud muutuvad nii mitu kraadi, kui on Põhjasõlme ja 0 Jäära vahe. Drakoonilise kaardi puhul lahutatakse Põhjasõlm kraadides 360-st ja lisatakse saadud vahe planeetidele ja majatippudele.

Just nagu Põhjasõlm, räägib drakooniline kaart, kuhu me teel oleme. Lõunasõlm räägib ka drakoonilises kaardis, mis on mugav ja tuttav. On kaks tõlgendamisvõimalust: drakooniline kaart nagu sünnikaart või vaadata aspekte troopilise sodiaagi kaardiga.

Kes tahab nüüd endale drakoonilist kaarti, on seda kõige lihtsam teha www.astro.com lehel. Valige Options alt Zodiac: draconic ja kaart ongi käes. Või valida Methods alt kaardi tüüp draconic.

No comments: