Sunday, May 31, 2009

Lõppes Merkuuri retrograadne liikumine

Merkuuri retrograadne liikumine sai nüüd selleks korraks läbi ja Merkuurlased saavad veidi kergemalt hingata. Merkuur, tuletame meelde, on astroloogias Kaksikute ja Neitsi valitseja. Neitsi koha pealt ei tahaks ma sellega hästi nõustuda ja ehk pannakse kunagi tulevikus asjad teisiti paika.

Minul on Kaksikutes 2 planeeti , s.h. Päike ja Neitsis samuti 2 planeeti ning retrograadse Merkuuri ajal juhtub enamasti ikka mingeid jamasid. Olen teinud ühe huvitava tähelepaneku:
nimelt on mul retrograadse Merkuuri ajal suur kiusatus reise broneerida ja sageli ma ka selle kiusatuse ohvriks langen – kuigi teisi hoiatan selle eest alati! Aga mis teha, kaks planeeti Kaksikutes 9. majas (kuhu kuuluvad pikemad reisid), teevad ilmselt oma töö.
Tegin selle tüki ära ka seekordse retrograadse Merkuuri ajal ja vitsad juba peksavad. Broneerisin sügiseks Egiptuse reisi soodsa hinna õnge minnes, mõne päeva eest tehti teatavaks Tuneesia ringreisi kuupäevad, kuhu plaanisin minna juba pikemat aega. Võiks ehk võtta mõlemad, aga reiside vahe on ainult paar nädalat. Ja tegelikult leidsin äsja ühe imehea Madeira pakkumise ja seegi oleks sügisel...

Veel üks suhtlemise alla käiv teema, mis retrograadse Merkuuri ajal paraja hoobi sai, olid selle lehekülje jaoks tehtud märkmed. Nimelt on mul komme teha käsikirjade tagaküljele märkmeid ja kirjutada ka pikemaid tekste, mida siin kasutada, aga nüüd on kõik need märkmed kadunud. Paar asja oli lausa lõpuni valmis kirjutatud ja oleks väga kahju, kui need on näiteks vanade töömaterjalide vahele peitupugenult korterist läinud.

Muidugi ei maksa arvata, et kui retrograadne Merkuur, siis on ainult hull jama majas. Ei, sugugi mitte. See on väga hea aeg uute ideede väljamõtlemiseks, mille teostamine jääb hiljemaks. Väga kasulik ka vanade asjade lõpetamiseks, mis minevikus pooleli jäänud, vanade sõprade-tuttavatega taaskohtumiseks jms.

Reisimisest ja retrograadsest Merkuurist kirjutasin ka
16. jaanuaril 2009, retrograadsest Merkuurist oli juttu veel
30. jaanuaril ja 7. mail 2009. Järgmine kord on Merkuur retrograadne 7. septembril 2009.

No comments: