Friday, January 16, 2009

Retrograadne Merkuur ja reisimine


Merkuuri retrograadne liikumine mõjutab kindlasti ka reisimist. On ju Merkuuri valitseda transport üldiselt ja muidugi ka nii lennu- kui raudteetransport.

Merkuuri retrograadse liikumise ajal pole kõige parem aeg hakata reisile minema või reisi broneerima paikadesse, kus pole varem käidud. Võiks veel vähemalt veebruari alguseni oodata kevade- ja suvereiside broneerimisega, sest on üsna tõenäoline, ennast praegu kirja pannes juhtub nii, et ei saa tol ajal reisile minna, ei saa raha kokku, reisifirma paneb uksed kinni, reis jääb ära, tuleb hoopis huvitavam võimalus vms. Näiteks leiate midagi põnevamat veebruarikuiselt Turismimessilt.

Praegu on parem reisida juba tuttavatesse kohtadesse, kus on varem käidud ja neid uuesti avastada. Reisi broneerimisega suveks-sügiseks soovitaksin võimalusel oodata kuni 23. veebruari kuuloomise järgse ajani ja ennast alles veebruari lõpupoole kirja panna. Kuigi mõnel populaarsel reisikorraldajal on juba üsna palju kevade ja suve reise välja müüdud ja mõnel reisil vaid mõned kohad järel, küll vabanevad ka hiljem kohad, kui peaks praegu registreerimisega hiljaks jääma.

Tasuks kindlasti olla hästi hoolas lennuaegadega, reisile eelneval päeval tuleb väljumisaeg kindlasti ise üle kontrollida, mitte loota reisifirma peale, et nemad võimalikest muudatustest teatavad.

No comments: