Sunday, May 10, 2009

Seagripi astroloogia


Epideemiate puhul uurivad astroloogid muidugi astroloogilisi seise ja seagripp pole mingi erand. Äsja reisilt naasnuna pole veel tõsisema töö lainel ja vaja veel aklimatiseeruda, nii uurisin, mida kirjutatakse seagripi kohta Internetis.

Milline on siis selle seagripi potentsiaal? Kui vaadata varasemaid suuri gripiepideemiaid, paistab, et alati on olnud mängus Saturni ja Uraani pingeaspekt. Saturn 20 kraadi Neitsis oli opositsioonis Uraaniga 20 kraadi Kalades selle aasta veebruaris, mil Mehhiko võimude andmetel puhkes nn. seagripp. Kahjuks on need planeedid veel korra opositsioonis selle aasta septembris, vastavalt 24 Neitsis/24 Kalades. See näib olevat tundlik kraad, sest 1918. aasta suure gripipandeemia ajal oli Saturn 24 kraadi Lõvis opositsioonis Uraaniga 24 kraadi Veevalajas. Praeguse seagripi puhul on küll sarnasusi 1918. aasta pandeemiaga, aga surmade arv vaevalt nii kõrgele tõuseb, sest tolle ajaga võrreldes on meditsiin teinud tohutuid edusamme.

Ei saa jätta lisamata, et ettevaatus pole muidugi kunagi kurjast, kuid vahel võetakse ette ka halenaljakaid samme. Näiteks pandi karantiini Afganistani ainus siga, kes elab Kabuli loomaaias. Notsu eraldati inimestest ja teistest loomadest, et midagi kurja ei saaks sündida. Moslemite jaoks on siga üks kahtlane loom ja seal maal seda imelooma üks isend ongi, nii on parem ette vaadata.

1 comment:

Valori tähetarkus said...

Ma lisaksin siia juurde Sedna osa, mis samuti minu arust seotud igasuguste suuremate haiguste puhangutega. Seda seepärast, et näiteks aastal 1347, kui maailmas möllas katk, oli Neptuunil kvadratuur Sednaga. Ja ka praegu on nad üldjoontes kvadratuuris.Arvan, et see kvadratuurne seis "soodustab" nende loomanimeliste haiguste laiemat levikut või siis laiemat tuntust.