Thursday, April 23, 2020

Viirus


Küllap oleks parem uuesti kirjutamist alustada mõne kergema teemaga, aga koroonaviirusest ei saa praegusel ajal üle ega ümber. Mina pole hetkekski uskunud, et viirus hakkas levima turult, kuigi Wuhani turg on üks tõeliselt kohutav koht. Selliseid kuritegelikke paiku ei tohiks maailmas üldse olla ja kõike elavat ei tohiks süüa nagu sealmaal tehakse. Koroonaviiruse ümber on palju valet ja tõestamata väiteid, maailm keerati lukku lihtsalt ehmatuse peale.

Taevased seisud pole põhjus, miks sündmused toimuvad, vaid sündmuste käimalükkajad. Koroonaviirusega läks asi käest ära 12. jaanuaril toimunud Pluto ja Saturni ühenduse järel Kaljukitse märgis. Kaljukitses olid siis ka Päike ja Merkuur. Oluline tähis saab olema Saturni ja Jupiteri ühendus, mis on uute suundade, uute ajajärkude algus. Järgmine Saturni ja Jupiteri ühendus on 21.12.2020 Veevalaja esimeses kraadis ja siis saab näha, milline uus aeg algab. Kuid juba praegu võib öelda, et vanad struktuurid enam ei toimi, edasi saab minna ainult uuega. Majanduskasv ei saa olema uue aja mantra.

Koroonaviiruse astroloogiast on küllalt palju kirjutatud. Midagi väga põhjapanevat pole minul siin lisada. Nii palju tahaksin küll öelda, et äsjane Kuu loomine 23. aprilli hommikul Sõnni märgis annab hea võimaluse majanduse edendamiseks. Praegu on aeg teha targad majanduslikud otsused, olgu riiklikus või isiklikus plaanis. Ja seda tuleb teha kohe ja konkreetselt. Praegu ei ole ilukõne ja ümmarguse jutu aeg. Loodetavasti seda soodsat aega ka kasutatakse, võetakse keeldusid maha, antakse võimalusi, mitte ei laota uued käsud-keelud juurde. Tundub siiski, et väga kergelt ei julgeta asju vabaks lasta ja näib, et alles septembri teises pooles saab ennast vabamalt tunda.

Praegu pole vaja hirmu tunda ja täielik tuppa sulgumine oleks vale. Hirmust sündinud tegevused ja tegematajätmised teevad rohkem kahju kui ükski viirus seda suudaks. Minge loodusesse, pistke nina päikese kätte ja elage ka see aeg üle. Kellel on aeg lahkuda, see lahkub, keegi meist ei jää siia igaveseks. Praeguse aja positiivset külge näen mina selles, et see meenutab meile meie surelikkust.

2 comments:

Anonymous said...

Tere. Täna on 26. september 2020. Septembri teine pool on vastupidi eriti hulluks pööranud. Ju siis nüüd saab lihtsamaks ainult minna. Ega nii päeva pealt need planeetide seisud ka ei möju, Seda tean ka. Kahju, et 21. detsembrini see jama. Edda lubas novembri löpuni aasta alguses. Keegi lubas poole jaanuarini. Keegi 2021 poole suveni. Poliitikutel oleks vaja neid seise teada. Aga nüüd ma küsiksin - kas nende mönede inimeste pääastmine poliitikute poolt ei too neile tuleva aasta valitsusest lahti saamist. Kas olukord peale seda grippi krooniliste haigete päästmisel ei too uut vöi uusi valitsuste koosseise nii meile kui ka maailmale? No, et nad ülepingutanud ja kuidas veel. Ja kas paremale vöi vasakule. Ja rohepööre, kellel selleks raha. Pole töökohtigi ja uusi töökohtigi juurde luua pole raha. Et 2021 saab olema töehetk poliitikute töö tulemustele. 2021 on Saturni aasta ja see tähendab seekord sügavat löhet. Vabaduse ja reformide vahel. Mul oli väga ülihea meel jälle Tiina blog leida. Kangesti meeldiks blogi lugeda edaspidigi. Paneb vähemalt mötlema ja tähelepanema. Ei sooviks FB registreeritud kunde olla. Ikka jätkuvalt blogi. Tänan.

Tiina Laanejärv said...

Mul on rõõm kuulda, et ikka leidub blogil lugejaid ja inimesi, keda see rõõmustab ja huvitab. Kuidagi on nii läinud, et kirjutamise motivatsioon on olnud nõrk või lausa puudulik. Vaatan, kas saan selle uuesti käima. Ma pole päris nõus, et septembris hakkas asi hulluks minema. Kõik kohad olid lahti, isegi reisile sai minna, kuigi valitud kohtadesse. Aga jah, viirusehullus võttis varsti tuurid üles küll, sest tehakse rohkem teste ja need testid pole kaugeltki 100% usaldusväärsed. Ka haiglates on pooled nn. koroonahaiged sattunud sinna hoopis teisel põhjusel. Kuigi nt luumurd või trauma, aga test positiivne ja kohe statistikas koroonahaige. Mis poliitikutesse puutub, siis neile maksavad kätte nii liiga ranged piirangud kui ka liiga leebed. Ebamõistlikult karmid abinõ pigem rohkem.