Sunday, December 19, 2010

Pööripäeva kuuvarjutus

Aknast välja vaadates särab taevas täiskuu. Siiski pole tavaline täiskuuaeg, sest 21. detsembri pööripäeval toimub täielik kuuvarjutus 29 kraadi Kaksikutes. Täiskuu Kaksikutes on opositsioonis Päikesega Amburi viimases kraadis, seega on meil Kaksikute ja Amburi vastasseis. Kaksikud on igapäevase suhtlemise, õppimise, kirjutamise, meilivahetuse, rääkimise ja õpetamise märk. Ambur esindab kõrgemat vaimsust, tõe otsinguid ja on vastuolus igapäevase Kaksikuga. Parimal juhul Amburid ja tugeva Amburi mõjuga inimesed pärivad aru nende meelest pealiskaudsena näivatelt Kaksikutelt. Halvimal juhul läheb sõnasõjaks, mille osapooltest võivad saada lepitamatud vaenlased. Oma osa mängib siin Merkuuri kvadraat Jupiteriga,
mis kipub liialdama ja üle dramatiseerima. Möödarääkimiste oht on seda suurem, sest selle täiskuu valitseja Merkuur on praegu teatavasti retrograadne. Kindlasti tasuks hoiduda impulsiivsetest lubadustest ja väljaütlemistest, kuid just praegu on suur tung nii teha. Konservatiivsus sõnades on praegu parim tee, kuigi raskesti järgitav...

See varjutus langeb kokku talvise pööripäevaga. On aasta lühim päev, mil pimeduse jõud on tugevaim. See on väga intensiivne ja emotsionaalne aeg, sest täieliku kuuvarjutuse ajal võimenduvad energiad ning vallanduvad allasurutud tunded ja emotsioonid.

Kuna Kaksikute-Amburi varjutus langeb Merkuuri retrograadsuse ajale, ilmneb selle praktiline mõju tõenäoliselt kõige rohkem transpordi- ja kommunikatsiooniprobleemidena. Suured hilinemised liikluses ja reisimisel pole sugugi möödas, lähiajal näeme neid veel. Talv jätkub muutlikuna ja lumevarud pole taevast otsa saanud, lund puistatakse juurde. Autod jäävad veel üsna kauaks lumme.

Tähelepanuväärne on Kuu ja Hadese ühendus varjutuse ajal 29 kraadi Kaksikutes. Võimalik, et surm viib lähipäevil mõne väga tuntud inimese. Või toimub ohvriterohke õnnetus?

Kuuvarjutus on selge ilma korral nähtav ka Eestis. Siiski ei näe varjutuse lõppu, sest Kuu läheb enne loooja.

täisvari Kuule kell 8.32
täisvarjutus kell 9.40
varjutuse keskmoment kell 10.17
täisvarjutuse lõpp kell 10.45
täisvari lahkub Kuult kell 12.02

No comments: