Friday, April 9, 2010

Nõiaraamatust

Olen viimasel ajal juhtunud nägema mitut „Selgeltnägijate tuleproovi“ saates osalenud inimest, keda ilmselt selgeltnägijaks nimetada ei saa, lihtsalt saate nimi oli selline. Saates oli nii isehakanud nõidu kui ehtsate võimetega inimesi, aga selgeltnägijatest, ennustajatest, kaardipanijatest, astroloogidest ja muidu esoteerikategelastest kirjutatakse mõne aja eest ilmunud „Nõiaraamatus“.
Esialgu raamatut lehitsedes pani imestama, miks on küll valikusse sattunud mõni tegelane, kes parimagi tahtmise juures tõsiseltvõetav ei ole. Raamatut lugedes mõistsin, et las nad olla, sest nii teeb iga mõtlev inimene ise järeldused, kelle juurde võiks minna ja kes kuidagi arvesse ei tule. Sellise raamatu väljaandmine on kindlasti kiiduväärt tegu, aga miks peab kujundus nii kole olema? Odavalt väljaantu ei pea tingimata inetu olema, sellest koledamat kujundust annab otsida. Lihtsus oleks rohkem kasuks tulnud.

1 comment:

Anonymous said...

Nastja raamat oli minule pettumus näiteks.Selline inimene olen ka mina ise,ainult ei pane seda kõike t ä h e l e ,mida Nastja enda juures justkui märkab.Peale raamatu lugemist jälgisin ennast ja ümbrust ja juhtumusi ja sündmusi eriti hoolega,siis leidsingi,et keegi pole mingi selgeltnägija ega nõid,vaid mõni hoiab oma meele parajalt ergu...