Friday, April 2, 2010

Aprill 2010

Tähelepanuväärseid astroloogilisi seise aprillis.

7. aprillist alustab retrograadset liikumist Pluuto ja kestab see kuni 14. septembrini. See aeg toob tagasi olukordi, mis on seotud detsembris toimunud sündmustega. 7. aprillil jõuab Neitsisse retrograadne Saturn. Neitsi märgi alla käivad toitumine ja igapäevaharjumused. Kui Saturn on Neitsis, on ideaalne aeg oma dieet ja toitumisharjumused üle vaadata ning vajadusel ümber korraldada. Hea on, et Saturni Neitsisse jõudmisega nõrgeneb Saturni ja Pluuto kvadraat, mis on üks päris ebameeldiv pingeaspekt. Juulis on seda jälle tugevamini tunda. Kuid Saturni tagurdamine viib Saturni jälle opositsiooni Uraaniga. Sellele seisule on iseloomulik uue ja vana võitlus ning oma elus tunneme seda vastavates valdkondades, kus on meie horoskoobis transiitne Saturn ja Uraan. See ei pea olema midagi suurt ja grandioosset – siia alla käib ju ka näiteks uue elustiili loomine, harjumuste muutmine. Ka näiteks trenni alustamine, kui pole seda enne teinud ja peab mugavast äraolemisest iga ilmaga välja minema jms. Igaühe elus ei juhtu iga suure aspektiga suuri asju.

Kindlasti väärib tähelepanu Merkuuri retrograadne liikumine Sõnnis 18. aprillist 11. maini. See on aeg lõpetada juba alustatud või kokku lepitud tööd ja ülesanded. Ei tasuks teha suuremaid rahalisi tehinguid, sest kõik faktid pole selged ja teada. Kõige rohkem mõjutab Merkuuri retrograadsus Sõnne, Kaksikuid ja Neitsisid. Kui Merkuur Sõnnis retrograadse liikumise lõpetab, on mõtetes esikohal rahaasjad ja enamikul peaksid sellealased läbirääkimised hästi minema.

Mõned Veenuse aspektid:
4. aprillil on Veenus Sõnnis trigoonis (120°) Pluutoga Kaljukitses. Intensiivne päev, sest Merkuur Sõnnis on kvadraadis Marsiga Lõvis. Suhetes ja rahaasjades võivad tunded üle pea lüüa.
17. aprillil Veenus sekstiilis (60°) Jupiteriga. Raha- ja terviseasjadeks hea päev.

2. aprill – Merkuur Sõnni
7. aprill – Pluuto retrograadseks
7. aprill – Saturn Neitsisse
14. aprill – kuuloomine 24° Jääras
18. aprill – Merkuur retrograadseks
20. aprill – Päike Sõnni
25. aprill – Veenus Kaksikutesse
28. aprill – täiskuu 8° Skorpionis opositsioonis retrograadse Merkuuriga Sõnnis

No comments: