Saturday, December 5, 2009

Vana-aasta lõpp - 31. detsember


Nagu Valor oma kommentaaris märkis, on lõppeva aasta viimasel päeval mitte ainult täiskuu, vaid ka kuuvarjutus. Pealegi on 31. detsembri täiskuu 10 kraadi Vähis opositsioonis Pluuto, Veenuse ja Päikesega Kaljukitses ning kvadraadis Saturniga Kaaludes.

Täiskuuaeg on emotsionaalne aeg. Eriti võib seda öelda Vähi täiskuu kohta. Kuna on ka kuuvarjutus, pole kõige parem aeg võõraste seltsis uut aastat vastu võtta, suur ja tundmatu seltskond pole seekord kõige parem valik. Emotsioonid on laes ja konfliktid kerged tulema, alkoholi rohke pruukimine teeb muidugi oma töö. Alkoholil ongi tugevam mõju, kui Kuu on veemärgis ja nõrgema vastupanuvõimega inimene võib endale kergesti liiga teha. Pidu võib loomulikult pidada ja peabki pidama, kui vähegi võimalik on, aga parem selge pea ja rahuliku meelega ning konflikte vältides.

2 comments:

Anonymous said...

Seda juttu peate kåll lehes levitama. Muidu pärast inimesed imestavad, et kuidas see aasta vahetus sai nii hullude tagajärgedega olla. Taheti ju köikse köige paremat aga välja tuli nagu alati.
Ja mis hullud tålid veel tulevad.
Nakuinii on see nädal ka åks kehva nädal. Planeetide seisu poolest. Annab tunda juba. Oh ,ja Ämma 90 teisipäeval. Oleks juba kolmapäev!
Lugupidamisega

Tiina Laanejärv said...

Ma ei tahaks sugugi hirmutada ja ammugi mitte väita, et uue aasta saabumist ei peaks tähistama. Vastupidi, mina olen alati pidude poolt. Lihtsalt aeg on selline, et topeltettevaatus kulub väljas liikudes ära. Praegu on hull aeg, inimesed on närvis ja mõned segased tegelased tormavad oma viha ja frustratsiooni teiste peale välja valama. Pidutsege, aga ärge norige tüli ja püüdke vältida konflikte ja sõnavahetust, mis võib praegu üsna kergesti kontrolli alt väljuda. Tavalise inimese uueaastapidu pole ohtlik, vaid enamasti tore, ohtlik võib olla tänaval jala koju minnes ja loomulikult mitte kõigile.