Saturday, March 7, 2009

Veenuse retrograadne liikumine


Veenus liigub retrograadselt ehk näiliselt tagurpidi 6. märtsist kuni 18. aprillini. Olgu öeldud ka kraadid - retrograadseks pöörab Veenus 15.27 kraadi Jääras ja direktseks 29,12 Kalades. Veenuse retrograadsuse periood on aeg, mis aitab hinnata inimeste ja asjade tõelist väärtust meie elus. See on pigem järelemõtlemise kui aktiivse tegutsemise periood - muudatusi tasuks algatada alles siis, kui Veenus jälle otseks pöörab. Selle seisu üks võimalusi on ka, et ellu tuleb tagasi vana armastus või kunagine vaimustuse objekt. Veenuse retrograadsuse vaimuga on kooskõlas ka see, et saame suuremad arved, aga väiksema tulu, kui oleme oodanud.

Kuigi Veenus liigub retrograadselt korra iga 542 päeva tagant (umbes 1,5 aastat), on ta retrograadne samas märgis iga 8 aasta järel. Et mõista, kuidas see isiklikult mõjutab, võiks mõelda märtsile-aprillile 2001, mil Veenus oli viimati retrograadne Jäära märgis. Kui see muidugi meelde tuleb...

Veenuse retrograadne liikumine mõjutab kõige rohkem neid, kelle kaardis on tugev Veenuse element – näiteks Päike, Kuu, Veenus või ASC Kaaludes või Sõnnis ning kardinaalmärke (Jäär, Vähk, Kaalud ja Kaljukits), kuid päris puutumata ei jää sellest keegi.

Kuna Veenus on retrograadne Jäära märgis, saab vihjeid selle seisu mõju kohta, kui vaadata, kus asub sünnikaardis Jäär. Tuleks ka vaadata, kas Veenus teeb konjunktsiooni, kvadraadi või opositsiooni mõne sünnikaardi planeediga.

Selle seisu juurde mõned soovitused:
- peaks vältima impulsiivseid oste, pole õige aeg luksuskaupade ostuks ja iluteenustesse investeerimiseks;
- uute mees(nais)sõprade ja/või armukeste puhul tasuks kolm korda järele mõelda, praegu sõlmitavad suhted võivad olla lühiajalised;
- pole hea aeg alustada uut äri, mis peaks raha sisse tooma;
- soositud pole iluoperatsioonid ja kosmeetilised protseduurid;
- on oht liialdada šokolaadi ja muude maiustustega.

Hea aeg:
retrograadsuse perioodid on head, et võtta aega, hindamaks olukordi või inimesi. Hea aeg on projektide lõpetamiseks, eriti kui need on seotud ilu või kunstiga. Sobiv aeg ka rahulikuks puhkuseks, et aeg maha võtta ja oma tulevikuplaanid läbi mõelda.

2 comments:

Anonymous said...

Ma puhta juhuslikult sattusin siia ja siis jäingi käima - väga lahe blogi Sul!

Tiina Laanejärv said...

Tore, kui meeldib! Mul on ka tore seda kirjutada :)