Saturday, March 21, 2009

Mõtteid astroloogi valimisest

Kirjutasin pärast hiljutist kohtumist Igor Mangiga pildiallkirjaks, et Kaksikutest astroloogid omavahel. Sellest arenes mõte, kas teadlikumat astroloogiahuvilist võiks enne astroloogi juurde minekut huvitada astroloogi päikesemärk? Eesti astroloogid on üsnagi privaatsed ega kipu oma andmeid avaldama. Välismaa astroloogide raamatutes on sageli autori sünnikaart lisatud. Aga näiteks Linda Goodman, kes oli päikesemärgilt Jäär, ei avaldanud kunagi oma täpset sünnikellaaega. Tuntud astroloogidest on oma kaardi välja pannud Nicholas Campion (Kalad), Noel Tyl (Kaljukits), Marion March ja Joan Evers (Veevalajad) jpt. Horaarastroloogia isa William Lilly oli Sõnn, astrokartograafia pioneer Jim Lewis Kaksikud. Kaksikute märgis oli sündinud ka kuulus sünniandmete koguja Lois Rodden, kelle loodud Astrodatabank on astroloogidele hindamatu väärtusega.

Veel mõned näited rahvusvaheliselt tuntud astroloogidest ja populaarsete astroloogiaraamatute autoritest: Donna Cunningham - Vähk, Liz Greene - Neitsi, Robert Hand - Ambur, Rick Levine - Jäär, Howard Sasportas - Jäär, Bil Tierney - Skorpion, John Townley - Lõvi.

Meil on teine maa ja teised kombed, aga astroloogi päikesemärgi teadmises pole küll midagi paha! Mõni inimene eelistaks näiteks minna Sõnn-astroloogi, mitte Skorpioni juurde, teine eelistaks Kaksikutele Kaljukitse jne. See on muidugi näide, ma ei mõtle siin konkreetseid isikuid. Kui mõtlen meil aktiivselt tegutsevate astroloogide päikesemärkide peale, tuleb kohe meelde üks kena Lõvi, väga tuntud on Kaksikute mees ja Vähi naine, Kaljukits teeb usinalt ajakirjandusele horoskoope, Sõnn on kaua tegutsenud, mõned Veevalajad on hästi aktiivsed, mõne aasta eest lisandus Eesti astroloogide seltskonda üks krapsakas Kalade märgi esindaja. Selle lehekülje autor on infomesilane Kaksikud.

No comments: