Saturday, March 16, 2013

Eesti ja Rootsi eurolaulud

Kevad läheneb ja veel mõni kuu on jäänud Eurovisiooni lauluvõistluseni. Ma olen viimastel aastatel püüdnud astroloogilisi näitajaid arvestades välja pakkuda, mis laul võiks võita.

Eestis on valik juba tehtud ja kuigi tookord jäi ennustus kirja panemata, siis Birgit Õigemeele (24.09.1988) võitu ootasin küll. Ei saa öelda, et see oleks olnud üllatus. Võistluse päeval oli Kuu Skorpionis ja kui kuulata laulu sõnu, mis võiks olla Skorpionile iseloomulikum kui uus algus:

iga lõpp ei ole muud kui algus uus
on vaja ööd et päev tooks valguse
et uus saaks alguse


Teine eurolaulu valimine, mida huviga jälgisin, oli Rootsi Melodifestivalen, mille finaal toimus 9. märtsil . See on väga suurejooneline sündmus, kus osales ka seekord palju häid laule, nagu rootslastel tavaks. 9. märtsi finaali ajal oli Kuu Veevalajas. Mina pakkusin võitjaks YOHIO lugu „Heartbreak Hotel“. Kaalusin veel ka Ulrik Muntheri „Tell the World I´m Here“, kuna lugu on hea ja Ulrik ise päikesemärgilt Veevalaja. YOHIO ehk Kevin Johio Lucas Rehn Eires (12.07.1995) astroloogilised näitajad võitu ei soosinud, aga prognoosi tegin loo järgi.

Veevalaja annab paraku üllatava tulemuse. Paistab, et soosikud Veevalaja Kuuga ei võida. Polnud üllatus, et YOHIO võitis ülekaalukalt rahvahääletuse, edestades finaalis võidu saanud Robin Stjernbergi ligi 100 000 häälega. Kuigi Rootsi rahva suur lemmik oli YOHIO, andsid rahvusvahelise žürii punktid võidu Robinile. Robini sünniaega ma enne finaali isegi ei vaadanud, sest nii Robin kui ka tema lugu tundusid liiga igavad, et võita.

Robin Stjernberg on sündinud 22.02.1991, seega on Merkuur Veevalajas ja hääl kuulub astroloogiliselt Merkuuri alla. Nii pole ime, et Robin võitis Rootsi seni viimases superstaarisaates teise koha ja sai ka seekord kohtunike lemmikuks.

Olgu öeldud, et finaalis on valiku põhimõte sarnane nagu Eestis, kuid kaks kõige rohkem hääli saanud lugu enam omavahel ei võistle. Robini võidu otsustas žürii poolt antud esikoht. YOHIO jäi žürii edetabelis eelviimaseks ja sealt polnud võimalik tõusta ka nii ülekaaluka rahvahääletuse võiduga.


Pildil: YOHIO

1 comment:

Taimi said...

Aitäh, Tiina, ülevaate eest!
Stjernbergil on lisaks Neptuun täpselt Päikesel ja veel Jupiteri konjunktsioonid Kaksikutes.
Ma pole laulu üldse kuulnud, aga seisud on tõesti "võidu väärilised"...:)