Sunday, June 20, 2010

Üks huvitav sünnipäev

Mul on alati põnev, kui avastan mõne huvitava raamatutegelase sünnipäeva. Näiteks Milleniumi-triloogiast tuntud Lisbeth Salanderi sünniajaks on antud 30. aprill 1978. Täna, 20. juunil on sünnipäev ühel Videviku-saaga võluval vampiiril. Palju õnne, Edward Cullen! Edwardi sünniaeg on 20. juuni 1901.

Edwardi Kaksikute Päike annab talle noorusliku välimuse nagu ühele veetlevale vampiirile kohane. Kaksikute duaalsus ongi siin ideaalne, mängimaks noore mehe ja vampiiri kaksikrolli. Illusioonide planeet Neptuun on konjunktsioonis Päikesega, andes Edwardile selle maagilise ja müstilise aura, mis teda ümbritseb.

Robert Pattinson, kes Videviku-filmides Edwardit mängib, on sündinud vägagi maises Sõnni märgis 13. mail 1986 Londonis. Roberti kaart erineb Edwardi omast nagu öö ja päev, tema on maine mees ega oma vähimatki kalduvust teistesse dimensioonidesse uitama minna.

Olgu päris elus Robert Pattinsoni ja Bella Swani mängiva Kristen Stewarti (sündinud 9. aprillil 1990 Los Angeleses) suhetega kuidas on, nende horoskoobid küll erilist sobivust ei näita. Päikesed ja Kuud ei sobi kohe üldse, Veenuse ja Marsi aspektid hoolitsevad siiski vastastikuse veetluse eest. Aga näitlejate asi, mängivad oma rolli nii filmis kui elus.

Kui juba Edwardi sünnipäev sai ära mainitud, olgu öeldud ka Bella oma: 13. september 1987. Seega areneb siin Neitsi ja Kaksikute armusuhe. Ka väljamõeldud tegelaste horoskoop hakkab elama ja räägib nendega, kes seda keelt mõistavad.

No comments: