Tuesday, March 19, 2013

Habemus papam - meil on paavst!

19. märtsil 2013 pühitsetakse ametisse uus Rooma paavst Franciscus I, kes valiti uueks Rooma-Katoliku kiriku peaks 13. märtsil 2013. Valik toimus üsna kiiresti, vaid 48 tunniga ja 115 kardinalist 90 andsid oma poolthääle 76-aastasele endisele Buenos Airese peapiiskopile Jorge Mario Bergogliole.

Jorge Mario Bergoglio sündis 17. detsembril 1936 Buenos Aireses itaalia immigrantide peres. Päikesemärgilt on paavst Ambur, Kuu on Veevalajas, samuti Veenus. Sünnikellaaeg pole küll teada, kuid üsna tõenäoline on Kuu ja Veenuse konjunktsioon. Bergoglio on tagasihoidlik mees, ta meeldib inimestele, temast peetakse lugu.

Amburit peetakse religioosseks märgiks, see on traditsiooniliselt preestrite märk. Franciscuse horoskoobis on Neptuuni ja Saturni opositsioon. Neptuun on Neitsis, teenimise märgis, ja Saturn Kalades, mida valitseb Neptuun. Saturn Kalades on kirikutegelasele ideaalne.

Paavsti valimise ajal olid Päike, Merkuur, Veenus, Uraan ja Chiron spirituaalses Kalade märgis ning Kuu ja Marss Jääras. Jäär on uus algus ja uue paavsti puhul on mitmed asjad ajaloos esmakordsed:

1. Esimene Lõuna-Ameerikast pärit paavst
2. Esimene jesuiidist paavst
3. Esimene Franciscuse nimeline paavst

Merkuur oli paavsti valimise kaardis retrograadne Kalade märgis. Küllap tal tuleb lahendada vanu probleeme, tagasi pöörduda vanade kiriku siseasjade asjade juurde, mis vajavad lahendust. Jäära Marsiga võib uus luud hakata kõvasti pühkima. Mulle tundub, et valiti selle kiriku jaoks õige inimene õigel ajal ja õiges kohas.

Uus paavst sai nime Assisi Franciscuse järgi, kes on loomade ja looduse kaitsepühak. Juba ongi esimene loom uuelt paavstilt õnnistuse saanud. Nimelt osales paavsti 16. märtsi kohtumisel pressiga nägemispuudega RAI ajakirjanik Alessandro Forlani koos juhtkoer Asiaga. Paavst märkas koera ja palus Forlani koos koeraga enda juurde kutsuda ning õnnistas meest, tema peret ja ka koera.



No comments: