Tuesday, November 6, 2012

Retrograadne Merkuur 2012


6. novembrist kuni 27. novembri varaste tundideni liigub Merkuur sellel aastal viimast korda retrograadselt. Retrograadsel Merkuuril on üsna halb kuulsus ja mitte päris alusetult. Sidevahendite, tehnika ja suhtluse osas kipuvad asjad veidi sassi minema. Tehnoloogia ja tehnika ostmiseks pole see just parim periood. Mina ei ruttaks arvutit või telefoni ostma, võiks mõned nädalad oodata.

Samas on väga hea aeg teha ümber või uuesti asjad, mis ei toimi. Tasub ette võtta põhjalikum selgitus, kui olete öelnud või teinud midagi, millest tunnete, et teist pole päris õigesti aru saadud. Kui Merkuur jälle Skorpioni märki jõuab, on just paras aeg kõik ilustamata ära klaarida. Poliitilise korrektsuse aeg see ei ole, asju on parem öelda otse. Küllap mõni võtabki vanad kanad jälle välja, mida edasi kitkuda. Aga praegu on hea aeg, et vanad sõbrad-tuttavad uuesti üles otsida, kokkutulekuid korraldada. Kel lähinädalatel klassi või töökoha kokkutulek, võib üsna toredaid hetki kogeda.

Retrograadse Merkuuri ajal ei soovitata lepingute sõlmimist või tuleb vähemalt tavalisest mitu korda hoolikam olla. Huvitav, kuidas mõjutab see periood elektrilepingute sõlmimist? Kas tuleb ette tavalisest rohkem arusaamatusi ja viperusi, teenusepakkujate vigurdamist? Või vajavad nii mitmedki lähinädalatel sõlmitud lepingud hiljem ülevaatamist? Mõni pakkuja kaob lihtsalt ära? Eks aeg näitab. Nii palju on ilma retrograadse Merkuuritagi selge, et päris selge ja arusaadav see asi ei ole.

7 comments:

Valori tähetarkus said...

Esimesed viperused on olnud. Helistasin mitmele tuttavale aga ei ühenda. Kuigi tean täpselt, et nad oma numbrit pole vahetanud ja on pea alati kättesaadavad.

Tiina Laanejärv said...

Täna õhtul itaalia keele tundi minnes olid liiklusummikud suuremad kui olen pikka aega näinud. Või kas üldse olen. Õpetaja jäi ka hiljaks, mida pole enne juhtunud. Helistamise osas on teisedki kaevanud ja minul on tekstis apsud sisse tulnud, ka retrograadse Merkuuri perioodile panin alguses rõõmuga päeva otsa.

helin said...

Kui täpne olla, siis efemeriitide järgi läks Merkuur retroks 7menda kuupäevaga :)

Tiina Laanejärv said...

Jah, õige märkus. Mul jäi kellaaeg ümber arvestamata, meie ajavööndis jäi algus napilt 7. kuupäeva poolele. Aga asja sisu see üks tunnike ei muuda.

Tiina Laanejärv said...

Praegu toimuval PÖFF-i filmifestivalil on suur jama subtiitritega. Osa filme on jäänud ilma eestikeelse tekstita, sest saadetud tekstid ei pidavat filmidega kokku minema. N-ö "tehnilised põhjused". Palju viperusi, mis läheb hästi kokku retrograadse Merkuuri perioodiga.

Anonymous said...

Kallis Tiina.

Siiras kaastunne isa kaotuse puhul.

Kunagine kolleeg Enn (Pärnu mnt kontorist)

Tiina Laanejärv said...

Enn, tänan Sind, et mind tänasel raskel päeval meeles pidasid.