Tuesday, August 30, 2011

Sügisele vastu


29. augusti kuuloomine Neitsi märgis lõpetas väga sobivalt suvepuhkuste hooaja. Nüüd liiguvad mõtted asjalikult töö, tervise ja raha peale ja on igati sobiv aeg just nende valdkondadega tegelemiseks. Tervis on järgmise kuu jooksul üks prioriteete.

Kuu Neitsis soosib kõike mentaalset, tööd ja rutiini. Kasulik on tegeleda detailidega. Kergem on nokitseda detailide kallal kui tabada üldpilti. Tervis ja toitumine tasub luubi alla võtta ja soovi korral on kõigi jaoks sobiv nõu võtta ajakirjadest, Internetist, kas või Doktor Ozi saatest. Terveks saadakse üks päev korraga. Miks mitte alustada juba täna.

Saturday, August 20, 2011

Head taasiseseisvumispäeva!

Viskame tänasel taasiseseisvumise 20. aastapäeval pilgu peale, milline on tänase päeva olemus. Muidugi astroloogiliselt, mitte poliitilises või ajaloolises tähenduses.

Täna on Kuu Sõnni märgis ja tekib soov nautida elumugavusi ja miks mitte ka veidi luksust. Tahaks kõhu toekast toidust täis süüa ja magustoidudki lähevad täna hästi peale. Samuti on hea päev kuntiinimestele nii loominguks kui ka selle esitamiseks. Tänased kontserdid lähevad ilmselt hästi korda ja toovad kohale palju rahvast. Täna on suurepärane päev saagikoristamiseks ja armuasjades ollakse väga sensuaalne. Küllap on neid õnnelikke, kes täna uue kodu võtmed kätte saavad ja neil on tõeliselt hea päev uues kohas uut elu alustada.

Friday, August 5, 2011

AUGUST 2011


3. august – Merkuur liigub retrograadselt
3. august – Marss Vähki
5. august – Neptuun Veevalajasse
8. august – Merkuur Lõvisse
13. august – täiskuu Veevalajas
22. august – Veenus Neitsisse
23. august – Päike Neitsisse
26. august – Merkuuri retrograadsuse lõpp
29. august – kuuloomine Neitsis
30. august – Jupiter liigub retrograadselt

Merkuur liigub retrograadselt 3.-26. augustini. Retrograadne liikumine algab Neitsist ja Merkuur jõuab ka Lõvis käia. Kui retrograadne Merkuur on Neitsis, tegeleme detailidega, aga ei saa nagu päris pihta. Kui retrograadne Merkuur jõuab Lõvisse, võib olla raskusi enese väljendamisega. Pole sobiv aeg osta autot, maja, arvutit, algatada juriidilisi protsesse. Ei maksa alustada uute projektidega, sest võivad tekkida viivitused või need pannakse hoopis riiulile.

Kui Merkuuri retrograadne liikumine 26. augustil läbi saab, võib uute projektidega edasi minna. 29. augusti kuuloomine Neitsis, mil Kuu teeb trigooni Pluutoga, oleks hea aeg tegeleda millegagi, mis rikastaks elu ja parandaks elukvaliteeti.Väikestest asjadest võivad alguse saada suured. Meie ise vastutame oma elu ja tervise eest. Kui seda seni pole teinud, on hea alustada.

Tuesday, August 2, 2011

Harry Potter - astroloogiline pilguheit


31. juulil oli sünnipäev nii võlurpoiss Harry Potteril kui ka kirjanik J.K.Rowlingil, kes sündis 31.07.1965 Yatesis Bristoli lähedal. Sellel suvel jõudis kinodesse Harry Potteri filmide viimane osa ja lugesin ühtejutti läbi kõik Harry Potteri raamatud. Oli päris huvitav lugemine, huvi ei rauge viimase leheküljeni.

See siin on astroloogiablogi ja ma ei saa kuidagi lahti mõttest, et kirjanik pole astroloogias mitte päris võhik. On lausa hämmastav, kui hästi sobivad peategelased astroloogiliste arhetüüpidega ja Sigatüüka kooli neli maja on täpses kooskõlas nelja elemendiga.

Harry Potter sündis 31. juulil 1980, olles seega päikesemärgilt Lõvi ja Lõvi märgile vastab tema käitumine läbi romaanisarja hästi. Poisil on enesekindlust sama palju kui vaprust, ta on väga ustav sõber nagu Lõvidele omane, tema enda suurelisus toob talle ka palju pahandust kaela ja ma pole näinud Lõvi, kelle kohta ei arvataks, et ta endast liiga palju peab. (Tõele au andes tuleb tunnistada, et Harry ise ennast paremaks ei pidanud, aga asjaolude tõttu kukkus nii välja.) Harry parima sõbra Ron Weasley sünnipäev on 1. märtsil 1980 ja Ron on päikesemärgilt Kalad. Kolmas peategelane Hermione Granger sündis 19. septembril ja Hermione ainuvõimalik päikesemärk ongi Neitsi. Tema Kaljukitse Kuu ja Kaalude Merkuur sobivad ka väga hästi ja pakuksin, et tõusumärk on Lõvi, arvestades tüdruku välimust ja kohevat lõvilakka. Kuna Rowlingil on Kuu Neitsis, küllap on mitmed Hermione omadused isikliku kogemuse läbi kirja pandud.

Harry ja kõigi heade võlurite peavaenlane Lord Voldemort sündis 31. detsembril 1926. Voldemorti kaart on keeruline, täis pingeid ja andeid. Siit leiame Päikese-Pluuto opositsiooni, Kuu on Skorpionis, tõenäoliselt ühenduses Saturniga. Sel juhul tekib kvadraat Jupiteri ja Neptuuni opositsiooniga ja üks horoskoobi pingelisemaid seise üldse, T-kvadratuur. Saturn on tolle kvadraadi tipus nagunii, aga Kuu-Saturni ühendus oleks veelgi kõvem sõna.

Noored võlurid käivad Sigatüüka koolis, kus Sõõlamiskübar paigutab esimesel aastal kooli saabudes lapsed nelja majja.

Griffindor – Tuli – väärtustatakse julgust ja vaprust
Hufflepuff – Maa – õiglustunne, lojaalsus, töökus
Ravenclaw – Õhk – intelligents, tarkus, nutikus
Slytherin – Vesi – ambitsioonikus, edasipüüdlikkus

Harry puhul oli kübaral mitu valikut, kuid ta ise oli kogu hingest Slytherini vastu ja soovis pääseda "heasse" Griffindori, mis on kõigi peategelaste maja. Harry on küll Lõvi, kuid Kuu on tal Kalades ja Merkuur Vähis. Kuna Rowlingi enda päikesemärk on Lõvi, pole ime, et autori sümpaatia kuulub tule elemendile ja Griffindorile. Skorpionlik Slytherin, mille ruumid asuvad kooli all koobastes, poolehoidu ei leia, see on "pahade" maja.

"Harry Potteri" tegelaste hulgas on esindatud kõik päikesemärgid:
Jäär: Fred ja George Weasley
Sõnn: professor Pomona Sprout, 15. mai
Kaksikud: Draco Malfoy, 5. juuni
Vähk: majahaldjas Dobby
Lõvi: Harry Potter, 31. juuli (ja teda mängiv Daniel Radcliffe)
Neitsi: Hermione Granger, 19. september
Kaalud: professor Minerva McGonagall, 4. oktoober
Skorpion: Molly Weasley, 30. oktoober
Ambur: Hagrid, 6. detsember
Kaljukits: professor Severus Snape, 9. jaanuar
Veevalaja: Arthur Weasley, 9. veebruar
Kalad: Ron Weasley, 1. märts