Monday, May 30, 2011

Juuni 2011

Lugesin kusagilt, et maikuu tähtsaim astroloogiline seis on juuni esimesel päeval. Selles on oma tõde, sest 2. juuni esimestel minutitel toimub päikesevarjutus 11 kraadi Kaksikutes ja varjutuse mõju ei alga minutipealt, vaid on varem tunda. Juuni alguse päikesevarjutus on selle suve varjutustest esimene.

Juuni on astroloogiliselt väga aktiivne kuu, eriti oluline on juuni esimene nädal. 2. juuni päikesevarjutuse järel läheb Kaksikutesse ka Merkuur. 4. juunil läheb Jupiter Sõnni märki, tõotades aastaks kasu ja kasvu ning stabiilsust. Kuu keskel lõpeb Saturni retrograadne liikumine ja siis hakkavad nii mõnelgi asjad liikuma, saadakse üle paigalseisust.

Kaksikute märk räägib aktiivsest suhtlemisest, õppimisest, kirjutamisest, meilivahetusest. Noorkuuaeg on uute alguste, uute valikute ja otsuste aeg. Vundament tegudeks on juba laotud ja jälle kord on võimalus oma teed ja suunda valida. Praegu on just õige aeg hakata blogi või päevikut pidama ning raamatut kirjutama, aga muidugi ei too ei noorkuuaeg midagi iseenesest kätte, peab ikka ise tegutsema.

Kaksikud pole pelgalt suhtluse ja teadmiste märk. Kaksikute varjutus võib viidata ka sellele, et midagi lõpeb ja midagi algab seoses naabrite või vendade-õdedega. Algused on millegi lõpud, kasvuks on vaja ruumi ja vana koristatakse eest ära.

2. juuni - kuuloomine, päikesevarjutus Kaksikutes, Merkuur Kaksikutesse
3. juuni – Neptuun retrograadseks
4. juuni – Jupiter Sõnni
8. juuni - Chiron retrograadseks
9. juuni – Veenus Kaksikutesse
13. juuni – Saturni retrograadsuse lõpp
15. juuni – täiskuu, kuuvarjutus Amburis
16. juuni – Merkuur Vähki
21. juuni – Marss Kaksikutesse, Päike Vähki

Sunday, May 22, 2011

Päike Kaksikutes


21. maist kuni 21. juunini liigub Päike Kaksikutes. Selle perioodi märksõnadeks on teadmised ja vaheldus. Inimesed on Kaksikute mõju all seltskondlikumad, uudishimulikumad. Paelub kõik uus ja põnev, ihaldatakse uusi tehnilisi vidinaid. Energia on killustatud, võimalusi on palju, tähelepanu hajub kergesti, tüdinetakse ruttu. Inimesed on suhtluseks avatumad, paindlikumad, samas ka ebausaldusväärsemad. Juttu jätkub, sealhulgas klatshi ja kõlakaid. Kaksikute romantilised suhted väga sügavad ei ole, on flirdi ja vallatuste aeg.

Kaksikute sümboli kaks sammast kujutavad mütoloogilisi kaksikuid, Leda poegi Kastorit (lad. Castor), kes oli inimese ja jumala surelik poeg, ja Polydeukest (lad. Pollux), peajumal Zeusi surematut poega. Need sümboliseerivad ka Kaksikute loomuse kahte erinevat poolust.

Thursday, May 12, 2011

Mai 2011


3.05 - kuuloomine Sõnnis
11.05 - Marss Sõnni
16.05 - Veenus Sõnni, Merkuur Sõnni
17.05 - täiskuu Skorpionis
21.05 - Päike Kaksikutesse