Wednesday, January 26, 2011

Väike Saturnijutt


Täna, 26. jaanuari hommikul pööras Saturn retrograadseks.
Minul oli täna tõeliselt kehv päev, gripilaadne seisund kestab, töö ei edene, pidin jala välja väänama ning sain ootamatult kõrge taksoarve, mis haakub hiljutise rahateemaga.

Käisin täna lennujaamas pereliikmel vastas. Autot mul ei ole ja nii on suurema pagasi puhul ainus võimalus takso. Tallinna Taksopargi must Mercedes sõitis sujuvalt, aga sama sujuvalt tõmbas juht naha üle kõrvade. Arve oli 12 eurot (188 krooni). Ei tundu suur? Lennujaamast Kristiinesse sõidu pikkus oli kviitungi järgi 6,4 kilomeetrit. Sõidu alustamise tasu on 3.07 eurot ja kilomeetri hind 0,70 eurot, kust siin 12 eurot kokku tuleb? Kuigi üllatusin, maksin arve ja kahjuks ei vaidlustanud. No ei oska veel eurodes mõelda, aga Tallinna Taksoparki ma kindlasti enam ei kasuta. Kõnnin enne jala koju kui veel kunagi selle firma masina valin. Taksojuhtidelt saad petta Egiptuses, Eesti võiks selles osas ikka Euroopa maa olla.

Selline oli minu Saturni retrograadseks pöördumise päev. Saturni teemaks on õppetunnid. Täna said karistada minu rahakott ja närvid. Küllap oleks olnud õige taksojuhilt arve osas selgitust küsida, kuigi need ülalmainitud numbrid leidsin alles kodus taksokviitungit ja firma kodulehte uurides, aga mina vaikisin ja olen nüüd pahane nii taksojuhi kui iseenda peale.

Tuesday, January 25, 2011

Kuldse Metalljänese aasta 2011


3. veebruaril kell 4.31 algab Hiina kalendri järgi Metalljänese aasta, mis kannab numbrit 4709. Hsin Mao aasta sümboliseerib mõistlikkust ja tööga teenitud jõukust. Jäneseaastaid peetakse kohusetundlikeks, perele orienteeritud aastateks.

Jänese aasta peaks kaasa tooma rahulikuma ja tasakaalukama aja, mil tegutsetakse üsna diplomaatiliselt. Siiski pole peagi oma valitsemisaega alustav Jänes sugugi mõnus pehme karvapallike. Metallielement annab Metalljänesele kõvasti võistlustlikkust ja agressiivsust, teatud külmust ja tundetust. Eduvõimalused leitakse diplomaatia, nõupidamiste ja koostöö läbi, mitte oma ideid peale surudes. See on leppimise aeg, mil valitseb harmoonia.

Jänesel on hea maitse. Jänes soosib teatrit, meelelahutusi, spaasid, restoraniskäike ja muud mõnusat meelelahutust. Jäneseaasta pakub palju ahvatlusi ja on kerge liiale minna.

Eriti soodne on see aasta Jänese sõpradele, kelleks on Jänesed, Kitsed ja Sead. Nende märkide esindajatel tuleb tõenäoliselt kõige parem aasta. Kui olete Jänes (Kass), Kits või Siga, haarake kinni igast võimalusest, nautige hetke. Head väljavaated on ka Härjal, Tiigril, Maol ja Koeral. Sellel aastal peavad ennast tagasi hoidma Rott, Hobune, Ahv ja Kukk.

Draakonil peaks tulema üsna hea aasta, kindlasti parem kui 2010. Paranevad nii tervis kui rahaasjad.

Jänese aasta rahulikku tempot on raskem taluda aktiivsetel inimestel. Edu võti on ettevaatlik, aeglane, aga kindel lähenemine. Jänese meele järele on rahulikud puhkusereisid, hobidega tegelemine, aiapidamine. Miks mitte õppida bridzhi mängima
või minna peotantsukursustele.

Kõige raskem võib Metalljänese aasta olla Kukkedele, kellel tasub oma kamandamiskombed kontrolli alla võtta. Kukel on siiski palju vastuvoolu ujumist ja aasta kurnab teda.

Elemendi järgi läheb kõige paremini Maa elemendi inimestel, kõige kehvem on Puu elemendil. Metallielemendi inimesed on muidugi omas elemendis, eriti kui sodiaagimärk on Jänesega harmoonias.

Viimati oli Metalljänese aasta 1951.

Kuu tühikäik

Paluti kirja panna Kuu tühikäigu ajad. Need on olemas siinsamas kõrval "Lunar Informeris", mis näitab hetke kuufaase.
Tuleb vajutada "Void": rohelisega seda pole ja punasega on. :) Kellaajad meie aja järgi ka ilusasti juures. Ütleb ära, millal tühikäik (inglise keeles void of course) algab.

Monday, January 24, 2011

Päike Veevalajas

Päike läks Veevalajasse 20. jaanuaril kell 12.20. Veevalajas on ta kuni 20. veebruar kell 2.26. Selles vahemikus sündinud lapsed on päikesemärgilt Veevalajad. Ehk arvatakse, et kui laps sünnib näiteks 20. veebruaril kell 2.25, siis on ta juba rohkem nagu Kala. Nii see siiski pole, päikesemärgi viimane kraad kipub olema eriti tugev.

Saturday, January 22, 2011

Jupiter Jääras ja 7. majas


Täna kell 19.12 läheb Jupiter Jäära märki. Sellest olulisest sündmusest rääkisin aasta alguse ülevaates. Jupiter Jääras annab enesekindlust, energiat ja entusiasmi. Jäär on individualistlik ja enesekeskne märk. Jupiteri põhimõte on, et mida rohkem, seda uhkem. Arvata on, et Jäärad ja Marsi inimesed lähevad eriti väge täis ja tormavad müdinal suuri tegusid tegema. Positiivset energiat peaksid tundma kõik. Just nagu rong oleks äsja jaamast väljunud ja põnev teekond on algamas.

Minul on Jäär 7. maja ehk partnerluse maja tipus. Kogu minu horoskoop rõhutab, et olen individuaalsele sooritusele orienteeritud inimene. Partnerlus ja koostöö pole alati kerged
ja sageli on lihtsam asjad ise ära teha kui teistele delegeerida.
Küllap olen Jääraga partnerlusmaja tipus üsna domineeriv ja kannatamatu. Ennast siiski teiste silmadega ei näe ja Kaksikutel
on nagunii mitu rolli, mis kulgevad üksteisest lahus. Partneri või juhina on mul asjadest kindel ja selge nägemus ning piisavalt energiat selle teostamiseks. Jäär 7. maja tipus tõmbab paraku aktiivseid ja agressiivseidki partnereid. Keegi hakkab varsti partnerlusmaja tuuseldama, see paistab päris kindel.

Kuna minu horoskoobi 7. majas planeete ei ole ja selle valitseja Marss on 10. majas, siis eeldan, et peagi tekkiv üliaktiivsus on pigem seotud karjääri ja ühiskondliku tegevusega. Praegune Jupiteri ja Uraani konjunktsioon Jääras ei möödu kindlasti jälgi jätmata ja oodata on ootamatut. Elektrit ja elavnemist on juba tunda.

Transiitse Jupiteri liikumine sünnikaardi 7. majas tõotab tuua uusi aspekte partnerlussuhetesse. Suhete tekkimiseks ja püsimajäämiseks peaks olema igati soodus aeg ja kindlasti peaks ellu tulema inimesi, kellest võib palju abi olla. Tõotab tulla koostööd välismaalastega. Abielu või püsisuhte tekkimisel saab partneriks kas tunduvalt vanem või ühiskonnas silmapaistval positsioonil isik.

Järgmised viis kuud on võimalusteuks või -aken avatud. Kasutagem seda aega!

Tuesday, January 18, 2011

Kommentaar "kõmu-uudisele"

Viimasel ajal on üle maailma hakatud kõvasti lokku lööma,
et astroloogia pole kehtiv, kõik on nihkes, on 13. tähtkuju jne. Täna müüs üks leht ilmselt röögatute vastavasisuliste pealkirjadega oma tiraazhi läbi.

Tähtkujude muutumine, kevad- ja sügispunkti ettenihkumine, mida ameeriklased äkki kuulutama hakkasid, pole mingi uudis, astroloogid on seda teadnud aastatuhandeid. Lääne astroloogias kasutakse troopilist sodiaaki, mis põhineb aastaaegadel, mitte tähtkujudel. Troopilise sodiaagi algus on kevadisel pööripäeval, kui Päike läheb Jäära märki. Segadust on tekitanud asjaolu, et sodiaagimärgid ja tähtkujud, millel on samad nimed, ei ole üks ja sama asi. Sodiaagimärgid on ekliptika jaotused, igaüks täpselt 30 kraadi. Tähtkujud ei ole sodiaagimärkidega mitte kuidagi seotud. Tähed taevas on ilusad, aga päikesemärgiga nad seost ei oma. Astroogid ei räägi muide kunagi tähtkujudest, vaid ikka ja ainult päikesemärkidest.

Monday, January 17, 2011

Täiskuu Vähis 19. jaanuaril

19. jaanuaril on täiskuu 29 kraadi Vähis. See on emotsionaalne aeg, sest märgi viimane kraad on eriti tugev ja Vähk on teadagi väga tundeline. Kohe täiskuu järel liigub Kuu tühikäigul (s.t. ei tee aspekte enne märgivahetust). Tundub, et see võib nii mõnelegi olla üsna kummaline päev, kuid parem on rahulikult võtta, emotsioonid lahtuvad ja elu läheb edasi. Kulud tasuks kontrolli all hoida, päeva mõju on selline, et tahaks väga teha emotsionaalseid oste, raha eest hetkelist heaolu saada.

Kuni täiskuuni kestab kasvuperiood ja praegu alustatud ettevõtmised saavad suuremat tähelepanu ning kasvavad ja arenevad.

Ühte artiklit lugedes avastasin huvitava kokkusattumuse: täpselt samas kraadis ehk 29,27 Vähis toimus täielik päikesevarjutus
22. juulil 2009. Ma ei saa kahjuks seoseid edasi arendada, sest olen ära visanud kõik vanad kalendrid ega saa kontrollida, mis tol ajal toimus. Väikese korteri miinuspooled on juba mõnda aega välja löönud. Lihtsalt ei ole ruumi arhiveerimiseks, ei keldrit ega pööningut, hetkel isegi mitte ühtegi vaba riiulinurka. Täiskuuaeg Vähi märgis toob mulle isiklikult välja need asjad kodus, mis on seotud 10. maja teemadega.

See täiskuu toob esile perekondlikud ja kodused kohustused, vanemaealised pereliikmed. Kus asub sünnikaardis Vähk, see valdkond on praegu kõige aktiivsem ja toob meile kõige enam tähelepanu nii heas kui halvas.

Sunday, January 16, 2011

Marss Veevalajas

16. jaanuari esimesel tunnil läks Marss Veevalajasse. Õhkkond muutub kergemaks kui see oli tõsise ja konservatiivse Kaljukitse ajal. Veevalaja Marss on sõltumatu, ettevõtlik, agressiivne, tavapäratu ja kannatamatu. Hea planeerija ja reformija ning kindlalt tulevikku suunatud. Marss Veevalajas soodustab ühistegevust. Uut hoogu saavad klubilised üritused, seminarid
ja õppetegevus, sotsiaalvõrgustikud ja ühised ettevõtmised koos sõpradega.

Friday, January 14, 2011

Jänes või Kass?


3. veebruaril algab Hiina kalendri järgi uus aasta. Eranditult kõik prognoosid, mida mina lugenud olen, ütlevad, et 2011 on Hiina kalendri järgi Kassi aasta. Pole minagi sellest patust prii. Kuna mõned allikad räägivad Kassist ja teised Jänesest, uurisin asja lähemalt ja Hiina kalendri järgi algab siiski Kuldse Metalljänese aasta. Kassi aasta on tulnud vietnamlastelt, kelle kalendris on Jänese asemel Kass. Olgu kuidas on, lähiajal kirjutan sellest ka mina.

Pildil valge kiisu Mjauka, kes ilmselt eelistaks, et iga aasta oleks kassiaasta. Kass või Jänes, kassiaastat tasub ikka pidada.

Tuesday, January 11, 2011

Uuest rahast


Valori blogis, mille lingi leiate kõrvalt blogilistist, on pealkirja all "Tema tulemine" kirjutatud Eesti üleminekust eurole ja toodud välja väga huvitavad seosed. Mina ei hakka meie jaoks uue raha tulekut astroloogiliselt analüüsima, seal on kõik öeldud.
Mitu raha korraga pole inimestele lihtne ja mina olen juba petta saanud. Käisin eile Marks & Spenceris ja ostsin paar asja. Hinnasildid olid kroonides, kassas võeti raha eurodes. Maksin kaardiga ega osanud respektaablis kaupluses pettust kahtlustada. Kehva enesetunde tõttu jäid ostud kotti ja täna avastasin silte uurides, et ühe asja eest võeti poole rohkem raha kui sildi järgi oleks õigus olnud. Kohutavalt tülikas on õiendama minna, aga kahjuks pean selle tee ette võtma.

Eurost veel nii palju, et mingit emotsionaalset sidet või üldse emotsiooni minul küll seda raha vaadates ei teki. Anonüümne isikupäratu paber, masstoodang. Ja kahjuks toob välja tegeliku vaesuse.

Monday, January 10, 2011

2010. aasta statistika

Jälle üks aasta on mööda saanud ja aeg eelmise aasta statistika kokku võtta. Seda blogi loeti ja vaadati kokku 50 riigist.
Esikümme nägi välja selline:
1. Eesti
2. Soome
3. Egiptus
4. Rootsi
5. USA
6. Saksamaa
7. Austria
8. Suurbritannia
9. Iirimaa
10. Norra

Eestis oli kõige rohkem lugejaid Tallinnas. Järgnesid Tartu, Pärnu, Viljandi ja Rakvere.

Konkurentsitult kõige loetum postitus oli Tiigri aasta kohta. Suurt huvi pakkusid ka uue aasta horoskoobid, Veenus Veevalajas, Ott Lepland ja kaduneljapäevad. Palju loeti ka postitusi horoskoobi majadest ja esikümne lõpetas okaapi. Okaapi juurde satuti muidugi juhuslikult, kindlasti mitte astroloogilisest huvist! See põnev loom õnnestus eelmisel aastal San Diego loomaaias ka oma silmaga ära näha. Tegelikult pole kõik eelnimetatud postitused aastast 2010, kuid teatud teemad pakuvad alati huvi.

Thursday, January 6, 2011

2011 - muutuste aasta


Nii mõnigi pelgab aastat 2012, mil pidavat saabuma maailmalõpp. 2011 tundub selle kõrval isegi tähtsusetu, nagu üleminekuaasta või üürike hingetõmbeaeg. Maailmalõppu pole siiski mõtet karta ja just 2011 on suurte muutuste aasta. Üleminekuaastaks võis pidada möödunud 2010. aastat.

2011. aasta algas Jupiteri ja Uraani konjunktsiooniga Kalades. See oli eriti haruldane sündmus, Kalade märgis olid need kaks planeeti viimati koos aastal 1334. Sel aastal toimub mitu olulist planeetide märgivahetust, millest esimene on peagi käes. Nimelt läheb 22. jaanuaril Jupiter Jäära märki. 12. märtsil läheb Jäära ka Uraan ja 4. aprillil läheb Neptuun Kaladesse.

Jäär sümboliseerib alati millegi algust. Jupiteri puhul on peamiseks märksõnaks laienemine, tema mõju on suurendav. Traditsioonilises astroloogias nimetatakse Jupiteri „suureks heategijaks“, kuid ei maksa unustada ka Jupiteri liialdusi ja ülemäärast optimismi. Jupiter Jääras soosib kiiret tegutsemist ja kiireid otsuseid, initsiatiivi ja julgust. Ohuks on liigne kiirustamine ja ennatlik tegutsemine. Tasub kindlasti märkida, et Jäära Päikese ja tõusumärgiga peaks nüüd söögilauas ette vaatama, et kilod kogunema ei hakkaks. Jupiter horoskoobi 1. majas on kaalutõusu märk, seega tasub tervislikule toitumisele tähelepanu pöörata.

Seitse aastat ühes märgis liikuv Uraan on põlvkondlik planeet. Uraaniga seostame ootamatuid sündmusi, teaduslikke avastusi, aga ka vabadusejanu ja mässulisust. Uraan tunneb ennast Jääras hästi, kuigi tema mõju on tavapäratu. Igal juhul soosib see ettevõtlikkust ja riskijulgust. Riske tasub sel aastal võtta, kuid mitte hulljulgelt, vaid läbimõeldult. Igapäevaelus ei maksa riskida nii, et kodus pole varuks kuivaineid ja muud kauasäilivat ning ootamatu lumetormi, üleujutuse või muu hullu olukorra puhul jäädakse koju lõksu ja nälga. Tuleb ootamatu elektrikatkestus määramata ajaks ja kodus pole tikke... Eriti oluline on see muidugi maal elades. Selliste ootamatuste vastu saab valmistuda, muude ootamatustega kohaneme vastavalt olukorrale.

Neptuun, mis on igas märgis 14 aastat, on Kalades oma kodus. Neptuuni ja kalade peale mõeldes tuleb muidugi meelde vesi. Võimalik, et käesoleval aastal tuleb mõni suurem üleujutus või veega seotud õnnetus. Ma ei kipuks päris kalda äärde maja ehitama ka siis, kui ehitist teisiti nimetada. See poleks arukas tegu, vaid oleks aeg vanad tarkused meelde tuletada. Näiteks praeguse Queenslandi üleujutuse kahju Austraalias sünnib peamiselt inimliku rumaluse tõttu. Uued elamurajoonid on ehitatud valesse kohta, lammidele ehk üleujutustasandikele ja mõeldud pigem ühekordseks kasutamiseks nagu papptaldrikud.

Uus aasta toob meie ellu palju muudatusi ja Eestis algas aasta 2011ühe suurima muutusega riigi elus – hakkas kehtima hoopis teine raha teise nime ja teise kursiga. See on palju olulisem sündmus kui parlamendi- või presidendivalimised. Presidendid
ja poliitikud tulevad ja lähevad, raha nii tihti ei vahetata. Eesti puhul on paraku nii, et meie poliitikud jõudu kokku ei hoia, et mõne uue ootamatusega rahvale pähe lajatada. Ka siis, kui asi on mõeldud hästi, kukub arenguetappe vahele jättes välja nagu alati...

Millised muudatused meid veel ees ootavad, näeme peagi. Siinkohal tuleb meelde lugu elevandist ja pimedatest meestest.
Kes sai pihku londi ja kes saba, kes haaras kinni hoopis jalast,
kõik kirjeldasid erinevalt, milline loom on elevant. Nii on ka meie eluelevant aastal 2011 kõigile erinev. Muutused on siin, et jääda. Elu sellisena, nagu see enne oli, enam tagasi ei tule.

Tuesday, January 4, 2011

4. jaanuari päikesevarjutus

Nende ridade kirjutamise ajal toimub osaline päikesevarjutus Kaljukitses. Täna on ka Jupiteri ja Uraani täpse ühenduse päev ja toimub see Kalade märgis. Jupiter läheb Jäära 22. jaanuaril, lisaks Jupiterile vahetavad sel aastal märki ka Uraan ja Neptuun.

Oodata on ootamatusi, aga see avab tee uutele võimalustele. Millegi lõpp on alati ka millegi algus. Uus aasta saab tõeliselt alata. Veenus läheb Amburisse 7. jaanuaril, andes rohkem optimismi tulevikku vaadata.

Sunday, January 2, 2011

Jaanuar 2011

4. jaanuar - kuuloomine Kaljukitses, osaline päikesevarjutus
7. jaanuar - Veenus Amburisse
13. jaanuar - Merkuur Kaljukitse
16. jaanuar - Marss Veevalajasse
19. jaanuar - täiskuu Vähis
20. jaanuar Päike Veevalajasse
22. jaanuar - Jupiter Jäära
26. jaanuar - Saturn retrograadseks