Tuesday, July 6, 2010

11. juuli päikesevarjutus

Soojad suvepäevad pole kunagi blogide kirjutamise kuldaeg, kuid peagi on ees üsna märkimisväärne päikesevarjutus, olgu see siis siingi ära märgitud. Nimelt toimub 11. juulil täielik päikesevarjutus 19°24 Vähis. Järgnev aeg on eriti pingeline, eriti juuli lõpp kuni augusti esimene nädal. Siis tasub kindlasti ettevaatlik olla eriti kardinaalmärkide esindajatel ja neil, kelle Päike, Kuu, ASC või MC on kardinaalmärkide esimeses viies kraadis. See pole neile ka parim (välismaale) puhkusele sõidu aeg. Minu kohta käib see ka ja ega ma ei plaanigi suvel kuhugi ära sõita.

Varjutus toob alati välja teemad, mida seda puudutav märk horoskoobis esindab. Kuna antud juhul on tegemist Vähiga, siis esile kerkivad 4. maja ja Vähi teemad – kodu, perekond, ema, meie esivanemad ja juured; need, kes elavad meie kodus. Kuna Neitsi märgis asuv Marss on selle võimsa seisuga sekstiilis, viitab see ennekõike sellele, et just praegu on õige aeg kodus tegutsemiseks: teeme ära väikesed remonditööd, mida oleme seni edasi lükanud, parandame tilkuva kraani, värvime seinad, vahetame kulunud tapeedi või koera poolt puruks kraabitud diivanikatte jne. Vähk ja Neitsi on mõlemad üsna tagasihoidlikud ja suurt kära ei armasta, seega edenevad paremini tööd, mida tehakse omaette, asjalikult ja tõhusalt. Igatahes enne mune, siis vaata, kas hakkad kaagutama, mitte vastupidi.

Ja nüüd hoiatus: järgneb astroterminitega jutt, ! Kardinaalne T-kvadratuur töötab täiega: äsja Jäära märgis retrograadseks pööranud Uraan on konjunktsioonis Jupiteriga, mõlemad on kvadraadis Pluutoga Kaljukitses ja opositsioonis Saturniga Neitsis. Kõik teevad aspekte Merkuuriga Lõvis ja Veenusega Neitsis. Veenusel pealegi kvinkunks Jupiteri ja Uraaniga. Kõlab väga kommunikatsiooniprobleemide moodi? Üks räägib ühte ja teine teist, asjad jäävad pooleli ja kiirustatakse midagi uut alustama. Tegelikult leiaks üksmeele küll, kui püüaks ise võimalikult selgelt väljenduda ja teiste öeldusse enne ägestumist süveneda.

Üks Hiina vanasõna ütleb: „Elagu sa huvitavatel aegadel.“ Või oli see hoopis needus… Praegu nähtavasti ongi need „huvitavad ajad“.