Wednesday, April 28, 2010

Korteri või maja ost

Paljud inimesed ostavad millalgi elu jooksul korteri või maja, mõni mitugi. Enamasti ostetakse siis, kui selleks on soov ja vajadus, aga ostetakse ka investeeringuks ning oleks hea, kui sealjuures on abiks taevased seisud. Kõige olulisem asi, mida saab igaüks ka ilma astroloogiaalaste teadmisteta kalendrist jälgida, on see, et mitte ühtegi kinnisvaratehingut puudutavat dokumenti ei tohi alla kirjutada retrograadse Merkuuri ajal. See tähendab, et ka mitte praegu ja veel järgmised kaks nädalat. On ju Merkuur retrograadne 12. maini.

Maja ostmine on suur asi, enamasti üks elu suurimaid tehinguid ja siin oleks väga hea Jupiteri toetus. Kord 12 aasta jooksul liigub Jupiter läbi sünnikaardi neljanda maja ja see ongi kõige soodsam aeg kinnisvarasse investeerimise jaoks. Muidugi ei saa alati ootama jääda, peab arvestama reaalseid võimalusi ja turusituatsiooni. Kindlasti on palju abi järgmisest:

Alusta protsessi, kui noorkuu on neljandas majas või Vähis. Täiskuu soosib kinnisvara müüki.

Maja või korteri ostmisel tuleks jälgida, et ostmise ajal Kuu kasvab. Kõige parem, kui Kuu on Sõnnis, Vähis või ostja neljanda maja tipus. Maja võib müüa kahaneva Kuu ajal, mitte osta.

Kes astroloogiat rohkem jagab, võiks jälgida, et on soodsad aspektid Päikese ja Kuuga ning neljandast majast läbi liikuvate transiitsete planeetidega.

Kõige olulisem, mida ma ei väsi rõhutamast, on mitte sõlmida kinnisvara ostulepingut retrograadse Merkuuri ajal! Ma ei räägi seda raamatutarkuse põhjal, kuigi kõik astroloogiaraamatud seda väidet toetavad, vaid olen ise omal nahal seda kogenud ja sõlminud ühe korteri ostulepingu retrograadse Merkuuriga. Polnud õige tegu, ei soovita proovida. Asi osutus teistsuguseks kui arvasin ja kandsin lõpuks päris kõvasti kahju.

Sunday, April 11, 2010

Blogi sünnipäev

10. aprillil oli blogi sünnipäev. Kolm aastat tagasi sai kirja pandud esimene astroloogiateemaline lugu pulmapäeva valimise kohta. Selle aja jooksul on olnud elavamaid aegu ja muidugi ka vaiksemaid. Inimese elu on pidevas muutumises oma tõusude ja mõõnadega ja mina pole mingi erand. Viimasel ajal olen üsna palju tegelenud muude asjadega ja astroloogia on jäänud tahaplaanile. Blogi uus solaar lubab jälle uut elavnemist – Merkuur on 1. majas konjunktsioonis Veenusega ja Jupiter on üsna astendendi lähedal, mis tõotab kasvu ja ilmselt saab kirjutatu ka rohkem nähtavaks. Kirjutaja jaoks on päris paljutõotav, et Kaksikutest algava 3. maja valitseja on 1. majas: seega sõnadest puudust ei tule.

Friday, April 9, 2010

Nõiaraamatust

Olen viimasel ajal juhtunud nägema mitut „Selgeltnägijate tuleproovi“ saates osalenud inimest, keda ilmselt selgeltnägijaks nimetada ei saa, lihtsalt saate nimi oli selline. Saates oli nii isehakanud nõidu kui ehtsate võimetega inimesi, aga selgeltnägijatest, ennustajatest, kaardipanijatest, astroloogidest ja muidu esoteerikategelastest kirjutatakse mõne aja eest ilmunud „Nõiaraamatus“.
Esialgu raamatut lehitsedes pani imestama, miks on küll valikusse sattunud mõni tegelane, kes parimagi tahtmise juures tõsiseltvõetav ei ole. Raamatut lugedes mõistsin, et las nad olla, sest nii teeb iga mõtlev inimene ise järeldused, kelle juurde võiks minna ja kes kuidagi arvesse ei tule. Sellise raamatu väljaandmine on kindlasti kiiduväärt tegu, aga miks peab kujundus nii kole olema? Odavalt väljaantu ei pea tingimata inetu olema, sellest koledamat kujundust annab otsida. Lihtsus oleks rohkem kasuks tulnud.

Friday, April 2, 2010

Aprill 2010

Tähelepanuväärseid astroloogilisi seise aprillis.

7. aprillist alustab retrograadset liikumist Pluuto ja kestab see kuni 14. septembrini. See aeg toob tagasi olukordi, mis on seotud detsembris toimunud sündmustega. 7. aprillil jõuab Neitsisse retrograadne Saturn. Neitsi märgi alla käivad toitumine ja igapäevaharjumused. Kui Saturn on Neitsis, on ideaalne aeg oma dieet ja toitumisharjumused üle vaadata ning vajadusel ümber korraldada. Hea on, et Saturni Neitsisse jõudmisega nõrgeneb Saturni ja Pluuto kvadraat, mis on üks päris ebameeldiv pingeaspekt. Juulis on seda jälle tugevamini tunda. Kuid Saturni tagurdamine viib Saturni jälle opositsiooni Uraaniga. Sellele seisule on iseloomulik uue ja vana võitlus ning oma elus tunneme seda vastavates valdkondades, kus on meie horoskoobis transiitne Saturn ja Uraan. See ei pea olema midagi suurt ja grandioosset – siia alla käib ju ka näiteks uue elustiili loomine, harjumuste muutmine. Ka näiteks trenni alustamine, kui pole seda enne teinud ja peab mugavast äraolemisest iga ilmaga välja minema jms. Igaühe elus ei juhtu iga suure aspektiga suuri asju.

Kindlasti väärib tähelepanu Merkuuri retrograadne liikumine Sõnnis 18. aprillist 11. maini. See on aeg lõpetada juba alustatud või kokku lepitud tööd ja ülesanded. Ei tasuks teha suuremaid rahalisi tehinguid, sest kõik faktid pole selged ja teada. Kõige rohkem mõjutab Merkuuri retrograadsus Sõnne, Kaksikuid ja Neitsisid. Kui Merkuur Sõnnis retrograadse liikumise lõpetab, on mõtetes esikohal rahaasjad ja enamikul peaksid sellealased läbirääkimised hästi minema.

Mõned Veenuse aspektid:
4. aprillil on Veenus Sõnnis trigoonis (120°) Pluutoga Kaljukitses. Intensiivne päev, sest Merkuur Sõnnis on kvadraadis Marsiga Lõvis. Suhetes ja rahaasjades võivad tunded üle pea lüüa.
17. aprillil Veenus sekstiilis (60°) Jupiteriga. Raha- ja terviseasjadeks hea päev.

2. aprill – Merkuur Sõnni
7. aprill – Pluuto retrograadseks
7. aprill – Saturn Neitsisse
14. aprill – kuuloomine 24° Jääras
18. aprill – Merkuur retrograadseks
20. aprill – Päike Sõnni
25. aprill – Veenus Kaksikutesse
28. aprill – täiskuu 8° Skorpionis opositsioonis retrograadse Merkuuriga Sõnnis