Wednesday, October 29, 2008

Päike & uus kuu Skorpionis


Alles see oli, kui Päike 23.oktoobril kell 4.10 Skorpioni märki läks ja täna kell 1.15 toimus kuuloomine 5.54 kraadi Skorpionis. Selline näeb välja Skorpioni tähtkuju.

Kuu loomise kohta sellist tarkust, et kõik vanad ja lõpetamist vajavad tööd ja toimetused võiks ära teha enne kuu loomist, uutega tasuks alustada peale kuu loomist. Siis on ka parim aeg, et alustada kaalust allavõtmist. Noorkuu ajal on hea teha paastumiskuuri. Kuuloomisele eelneval kaduneljapäeval poleks paha koristada või pesu pesta, omast kogemusest tean, et nii toad kui kapid seisavad kauem korras!

Uus kuu Skorpionis soodustab tegevusi neis valdkondades: maksud, raamatupidamine, intiimelu küsimused, psühholoogilised uuringud ja uurimused, enesevaatlus, vanadest asjadest vabanemine.


SKORPION - kindel veemärk
juhtplaneedid: Marss ja Pluuto
võtmesõnad: uuestisünd, leidlikkus, salapärasus

Tuesday, October 28, 2008

Mõtteid saatest "Selgeltnägijate tuleproov"

Vaatan minagi saadet „Selgeltnägijate tuleproov“. Alguses jälgisin viksilt, mis toimub, viimasel ajal on juba üle raamatu- või ajakirjaserva piilumist. Saate idee on päris huvitav ja pole see sündinud mitte sugugi kohalike telegeeniuste peas, vaid on sisseostetud formaat. Nii mitmeski riigis on asi hästi peale läinud ja meie pole mingi erand. Sõna „selgeltnägija“ ei maksa muidugi liiga tõsiselt võtta, meie esimeste vaprate osalejate hulgas on ilmselt selgeltnägijaid vaid üks. On ravitsejaid, Veeliks on pendlimees, nende noorte poiste kohta ei oska mina küll arvata, kes nemad on. Julged inimesed igatahes, et julgesid kogu rahva vaadata-rääkida minna. Nad ei saa ju rahus ülesandele keskenduda, aeg seab omad piirid, pealegi on kogu aeg ümber igasugu sebijaid, mis häirib ja võib närvi ajada. Kui oleksin ise selgeltnägija, poleks ma vist küll julgenud osa võtma minna.

Saadet vaadates ja ennekõike mõningaid saateväliseid kommentaare lugedes tuleb küll mõte, et meie sensitiivsed tegelased on samasugused nagu meie kõik, nagu kallis Eesti rahvas. Ikka omavaheline konkurents, kahtlustamised ja süüdistamised, püüd teisi mõjutada ja vastu töötada. On ju näha, et mõni osaleja on mõnes saates särav ja energiline, teises nagu tühi kott. Mulle küll tundub, et keegi on siin „aidanud“. Kui abist rääkida, tahaks visata kivi või paar ka saatetegijate kapsaaeda. Minu meelest oli lubamatu, et Hannesel oli ühes saates lastud kaasa võtta mitte ainult üks, vaid lausa kaks võõrast inimest. Mitte et see teda oleks aidanud, aga kõrvalisi inimesi võistlema ei tooda, võtku appi pendlid-nuiad või ahjuroobid, lisajõude ei tooda. See pole aus mäng.

Üks asi häirib saate juures veel. Nimelt pole saatejuht oma rollis kuigi kogenud ja näitab avalikult välja oma siirast vaimustust ja poolehoidu ühe osavõtja suhtes. Kuigi ma ei kahtlusta teadlikku toetust, veel vähem ebaausat mängu, peaks Liiv siiski käituma neutraalselt. Toon ühe näite, kuidas saatejuht aitas teadmatusest Nastjat lastehaigla küsimusega. Mees seisab enne ülesande andmist stendi ees, kus on laste pildid haiglas ja ütleb enda kõrval seisvale selgeltnägijale, et vaatab pilte, mis kirjeldavad, millise asutusega on tegu! Loomulikult saab selgeltnägija peast kätte, mida näed ja mõtled. Tavainimesest saatejuht ei oska ju ennast ja oma mõtteid kaitsta.

Mõnes saates on õnneks entusiasmi maha keeratud ja viimases saates oli väga õnnestunud Erika Salumäe sissetoomine. Suurepärane pettemanööver, mis mitte ehk kõige suurema elukogemuse ja lugemusega osalejate mõtted kõrvale viis. Võti oli ju Atonen, mitte Salumäe. Muide, minu enda jaoks oli just see kõige lihtsam ülesanne. Ütlesin enne, kui ükski osaleja õnne proovima sai hakata, et kohvris on kullakang. Esimesena lasin peast läbi, kas äkki mõni Salumäe karikas, aga selle mõtte heitsin kohe kõrvale ja kuldmedalite peale ei hakanud mõtlemagi. Enamasti muidugi kaasa mõelda ei saa, sest vaatajana tunneme kohad ära ja teame, mis juhtus ja näeme ka asjaga seotud inimesi.

Saturday, October 25, 2008

Veidi USA presidendivalimistest


Ma pole seni meelega kommenteerinud USA presidendivalimisi. Pole kummagi mehe fänn ja transiidid on valimiste ajal päris omapärased, näiteks on just valimiste päeval täpne Saturni ja Uraani opositsioon. Ja kandidaadid ise kehastaksid nagu Saturni (McCain) ja Uraani (Obama). Saturn on praegu Neitsis, mis on maamärk, ja Uraan Kalades, veemärgis. Saturn esindab küpsust, Uraan - teha midagi, mida pole enne tehtud. Toon siin ära oma kommentaari minu astroloogiaõpetaja õpilaste listis.

„Transiidid on jah kentsakad ja seda mõlema kandidaadi jaoks. Obamal oleksid transiidid nagu paremad, aga kaart n-ö "kehvem" presidendiameti jaoks. Kui vaadata Veenust valimiste ajal, siis see seis toetaks nagu Obamat.
McCaini kaart on sellepärast nii tugev, et ta on oma kodumaa heaks palju teinud. On ta ju sõjaveteran ja muidu ka aktiivne tegelane. Oli sõjavangis ja teda piinati päris kõvasti. See, et ta kuidagi imelikult kõnnib, ongi Vietnami sõja aegse piinamise tagajärg.
Obama pole senaatorina ega muidu oma kodumaa heaks midagi olulist ära teinud, ta pole algatanud ühtegi olulist seadusemuudatust, aga on avaldanud memuaarid. Mees käitub valgemana kui ükski valge, esineb nagu kuningas ja maailma päästja. Müüb lootust, aga tegelikult ju palju ei muutu, kui ta presidendiks saab. Üliosav müügimees, võimsad toetajad tagaplaanil, ka kõik näitlejad, lauljad ja muud Neptuuni ametite pidajad toetavad teda karjakaupa. Ja muide, mitte keegi USA presidendivalimiste ajaloos pole kokku ajanud nii palju raha kampaania jaoks! Ka mitte traditsiooniliselt rikkad vabariiklased. Tavaliselt võidab USA-s see, kellel on rohkem raha ja võimsamad toetajad ja seekord on see Obama.
Minule jättab Obama osava telejutlustaja mulje. Tema kaardis pean ma ülioluliseks Lõvi Päikese kvadraati Neptuuniga ja Kaksikute Kuu kvadraati Pluutoga. Seal on võti mehe mõistmiseks.“

Tunnistan ausalt, ei oska astroloogia abil prognoosida, kumb võidab. Küsitluste järgi Obama, aga sünnikaart on „presidendilikum“ McCainil. Inimesena on mul raske uskuda, et USA presidendiks saab mees, kelle nimi on B. Hussein Obama. Tuleb ju meelde Ameerika „lemmik“ Osama ja ega Hussein ka ameeriklaste silmis kuigi kõrges hinnas polnud. Kuid Obama on ehtne „snake oil salesman“ ja võib ameeriklased ära meelitada küll.

USA presidendivalimised on muidugi ameeriklaste endi asi, kuigi puudutavad kogu maailma, sealjuures ka Eestit. 18.oktoobri Päevalehes oli hea ülevaade kandidaatide valimisplatvormist, selle põhjal valiksin McCaini, Obama näis suisa ohtlik või vähemalt naiivne. Eesti jaoks oleks minu meelest parem valik McCain, kes on ka ise Eestis käinud. Obama taolise staari jaoks vaevalt mingi kärbsemustatäpp maailmakaardil korda läheks.
Lõpetuseks veel üks astroloogiline mõte, mis ei pärine küll minult. Presidendiks ei valita loojunud Päikesega inimesi, Obama Päike on allpool horisonti, McCaini oma ülevalpool. Kui nüüd need viimased ja õiged avaldatud sünniajad on ikka õiged.

Lisangi siia nüüd juurde, et ma pole veendunud, et Obama puhul on kasutada õige sünniaeg või isegi päev. Siin miski ei klapi ja nii ei saa ka klappida astroloogiline ennustus. Näiteks eelmiste USA presidendivalimiste ajal nägid astroloogid John Kerry puhul asjatult vaeva, sest tegelikult polnud teada õige sünniaeg.

Thursday, October 23, 2008

Loomad kirjanduses ja astroloogias


Taksikoer Lotte läks oma koeraasju ajama ja ehk näeme teda siin veel, kui ta oma nina kommentaari otsides sisse pistab.

Mõne päeva eest lemmikloomaajakirja sirvides lugesin artiklit „Loomad nagu inimesed“. Seal räägitakse, millisena loomad kirjanduses esinevad. Nad võivad olla inimtegelase sõbrad, kaaslased või hoolealused. Loom võib olla nagu inimene, nagu näiteks muinasjutu kolm karu. Mõnest loomast on siiski kirjutatud rohkem raamatuid kui teistest. Number üks on kindlalt koer. Temast räägitakse peamiselt tõsieluliselt ja proosa vormis, leidub ka koerte elulugusid, isegi nii peen koer on olemas, kes „kirjutab“ elust presidendiperes, aga luuletusi koerast naljalt ei looda. Kõige tuntuimaks raamatukoeraks julgen väita Valgekihva Jack Londoni samanimelisest romaanist. Baskerville'ide koer peaks ka päris kuulus olema. Ja muidugi Kerberos, kolme peaga põrgukoer Kreeka mütoloogiast.
Kassil on kirjanduses hoopis teine roll, temast kirjutatakse väga palju luuletusi. Kes siis ei mäletaks lapsepõlvest: „Saba püsti nagu kuusk, kihvad sädelevad suus...“ (kui ei tea, siis selline kiisu oli Felix Kotta lasteraamatus "Vaat mis juhtus"). Saabastega Kassi peaksid kõik ju ka tundma. Kass on hoopis salapärasem tegelane kui lihtne ja tavaline koer.
Kassile järgneb karu, kes on kirjanduses enamasti üks mõnus loom, kelle kasuka vastu kaissu pugeda. Karudest tuntuim on väikese aruga karu – Karupoeg Puhh. Hobused esinevad kangelaslugudes, müütides ja seiklusjuttudes. Küllap on tuntumaid hobuseid maailmakirjanduses Don Quijote’i Rocinante.
Populaarsed loomad on veel jänes, konn ja hiir. Kes siis ei teaks, et konna suudeldes saame me endale kaasaks kauni printsi! Hiir on ainus tegelane, kes suudab kassile õpetust anda. Lindudest on kõige kõvem tegija vares. Hunt ja rebane on muinasjuttudes ilmselt eranditult pahad tegelased? Head rebast ei tule mulle praegu meelde.

Mida ütleb nende loomade kohta astroloogia? Millise märgi, millise valitseja alla neid paigutada? Otsisin infot populaarsemate raamatutegelaste kohta:

hobune – Jupiter, Ambur, 12.maja
koer – Merkuur, Neitsi, 6.maja
hunt – (Marss, Jäär, Uraan, Saturn)
rebane – (Merkuur)
karu - Saturn
jänes – (Merkuur, Veenus) 6.maja
konn – Kuu, Vähk
kilpkonn - Kuu (Pluuto)
suured loomad – Jupiter, Kalad, 12.maja
väikesed loomad, koduloomad – Merkuur, Neitsi, 6.maja
suured kaslased – Lõvi, Päike
väikesed kaslased – Neitsi
mürgised loomad - Pluuto, Neptuun
metsloomad - Uraan
roomajad – Pluuto, Skorpion
sarvede, kapjade, sõrgadega loomad – Kaljukits
veeloomad - Kalad
loomaarmastus – Kuu, Neitsi
loomatreenerid – Merkuur, Neitsi
loomade poolt tekitatud vigastused – 6.maja

Sunday, October 19, 2008

Pilt Haideri kodukandist



Korraks veel Jörg Haideri teema juurde tagasi tulles... Sel kevadel viibisin paar päeva Haideri sünnikohas Bad Goisernis. Siin on üks väike fotomeenutus.

Saturday, October 18, 2008

Sünnikaardi tühjad majad


Hiljutisel astropäeval toimus vestlusring 6.maja teemal. Kõhklesin, kas hakkan läbi vihma kohale minema, kas mul ongi midagi asjalikku sellel teemal kaasa rääkida, sest minu sünnikaardi 6.maja on planeetideta. Tormasin hilinemisega kohale ja šokeerisin ühte meie tuntud astroloogi väitega, et minu kaardis on 6.maja tühi. Sain enne noomida, et ma pole astroloogiast aru saanud, kui jõudsin jätkata, et tühi maja tähendab seda, et seal pole planeete, väikeplaneete, sõlmi, telgi ega muid olulisi punkte. Ka mitte minu jaoks tähendusrikkaid asteroide, kuigi neid olen ma uurinud lausa sadu.

Tühi maja on sünnikaardi maja, milles pole isiku sünni ajal planeete. See ei tähenda sugugi seda, et vastav valdkond oleks tähtsusetu või et seal midagi ei toimuks. Planeetide puudumine viitab vaid sellele, et vastav valdkond pole elus esmatähtis, oluliseks tõuseb see siis, kui seda maja tuleb valgustama transiitne planeet. Kui kellegi sünnikaardis on palju tühje maju, peaks see inimene keskenduma vaid mõnele teemale oma elus.

Tühja maja mõistmiseks tuleb arvestada märki, millest ta algab ja selle märgi valitseja paiknemist ja aspekte. Muidugi peab arvestama ka kõiki teisi märke, mis sinna majja jäävad. Oma sünnikaardi näitel saan öelda, et minu puhul peab vaatama Kalade märki, millest 6.maja algab ja Jäära, mille mõned kraadid jäävad 6.maja lõppu. Kuna planeete pole, vaatan Kalade valitsejat Neptuuni ja Jäära valitsejat Marssi, mängu tulevad 2. ja 10.maja. Neptuuni valitseda on filmitööstus ja sinna olen ma alati soovinud, nii kaua kui mäletan. Sinna ma ka välja jõudsin, minu raha tuleb 2.maja Neptuunile iseloomulikult ja karjäär on kulgenud 10.maja Marsi taktikepi järgi. Alles elukogemus ja sügavam tegelemine astroloogiaga on aidanud Marssi rakendada oma huvide vankri ette ja impulsiivsust kontrolli all hoida.

Olgu öeldud, et astropäeval puudutati muidugi ka teisi 6.maja teemasid: tervist, igapäevaelu rutiini, koduloomi, aga peamiselt oli kõne all siiski töö.

Monday, October 13, 2008

JÖRG HAIDER 1950-2008


Käesoleva aasta 11.oktoobri varahommikul hukkus liiklusõnnetuses Austria paremäärmuslik poliitik, Kärnteni liidumaa kuberner Jörg Haider.

Jörg Haider sündis 26. jaanuaril 1950 kell 14.25 Bad Goisernis Austrias. (Allikas: Astrodatabank) Marss ja Uraan on Haideri sünnikaardis väga silmapaistvad. See viitab otseselt vastuolulisele isikule, mässajale. Vastuolud ja mässumeelsus on siin kerged tekkima igal tasandil ja taoline isik on ka väga kannatamatu. Ongi teada, et Haider pööras tülli talle edu toonud Vabaduseparteiga ja lõi uue partei, Austria Tuleviku Liidu, millega oli viimasel ajal tegemas edukat tagasipöördumist Austria poliitikasse.

Haideri surmaga lõppenud õnnetus juhtus kell 1.15 kohaliku aja järgi Klagenfurti lähedal. Politsei andmetel sai Jörg Haider surmavaid pea- ja rindkere vigastusi. Millised transiidid olid õnnetuse ajal?

- Merkuur konjunktsioonis Marsiga
- Transiitne Päike konjunktsioonis Neptuuniga, kvadraadis Merkuuriga ja sekstiilis Pluutoga

Progressioone vaadates selgub, et sel ajal oli Neptuuni täpne opositsioon progr. AC-ga. Neptuun viitab liikluses segastele olukordadele ja asjaoludele, arusaamatutele otsustele ja ka teelt välja sõitmisele. Kindlasti kõigele, mis on seotud eksimustega. Selguski, et üksi autos olnud Haider sõitis lubatust kaks korda kiiremini - 70 km/h alas 142 kilomeetrit tunnis. Kui mängus on Neptuun, pole võimatu, et ka alkoholil oli oma roll. Õnnetus juhtus ju varsti pärast ööklubist lahkumist.

Marss ja Uraan tegid õnnetuse ajal 135-kraadise aspekti. Marsi-Uraani aspekti peetakse aspektiks, mis võib kergesti õnnetusi kaasa tuua. Transiitne Päike oli aspektis Merkuuri, Neptuuni ja Pluutoga. Merkuur on kommunikatsiooni ja transpordi valitseja. Marss valitseb vigastusi. Nende seisude kombinatsioonil võib olla mitmeid tähendusi, muu hulgas ka vigastustega lõppev kiiruseületamine. Haideri sünnikaarti arvestades võib öelda, et tol hetkel langesid kokku nii asjaolud kui tingimused, mis viisid liiklusõnnetuseni.

Sunday, October 12, 2008

Kuidas jalgpallis võitjaid ennustada?


Jalgpallihuvilised püüavad tulemusi ette ennustada meeskondade taset ja seniseid saavutusi arvestades. Tõelised fännid loodavad muidugi alati oma lemmiku võitu. Astroloogiliselt on prognoosimiseks ilmselt parim tehnika, kui teha mängu alguse kellaajale kaart ja võrrelda seda meeskondade treenerite kaartidega.

Eesti-Hispaania mängu tulemuse ennustamiseks polnud ilmselt astroloogia abi vaja, sest värske Euroopa meister Hispaania asub 8.oktoobril avaldatud FIFA edetabelis endiselt 1. kohal, ehk on siis praegu maailma parim jalgpalliriik. Hispaaniale järgnevad Itaalia, Saksamaa, Brasiilia, Holland, Horvaatia ja Argentina. Eesti koondise järgmine vastane Türgi asub edetabelis 13.kohal. Eesti-Türgi kohtumine toimub 15.oktoobril. Ja olgu öeldud ka Eesti koht maailma edetabelis - 137. Ehk siis meie jalgpalliajaloo nõrgim tase.

Toon siin ära Eesti-Hispaania mängu andmed, mille järgi analüüsi teha. Eesti-Hispaania kohtumise algus 11.10.2008 kell 21.45 ja koondiste treenerite sünniajad:

Tarmo Rüütli 11.08.1954 Viljandi, Eesti
Vicente del Bosque 23.12.1952 Salamanca, Hispaania

Eesti-Türgi kohtumine algab A Le Coq Arenal 15.10.2008 kell 21.30 ja treenerite sünniajad on järgmised:
Tarmo Rüütli 11.08.1954 Viljandi, Eesti
Fatih Terim 4.09.1953 Adana, Türgi

Ei ole praegu aega kaarte uurida, aga vana jalgpallihuvilisena ja ka tööalaselt jalgpalliajalooga palju kokku puutununa tean, et Fatih Terim on hea motiveerija ja agressiivse mängustrateegia pooldaja. Väga kõva tegija.

(Pildil on Hispaania jalgpallurid pagasit ootamas Tallinna lennujaamas. Pilt sobiks hästi ka eelnenud retrograadse Merkuuri teema juurde! Keskel naerab Cesc Fabregas, kelle kõrval mul õnnestus muide seista :D)

Friday, October 10, 2008

Retrograadse Merkuuri vembud... ja natuke Fernando Torresest ka



Sellest on palju juttu olnud, et retrograadse Merkuuri ajal võib juhtuda sekeldusi reisimisel. Eile õhtul Tallinnasse saabunud Hispaania jalgpallikoondis pidi pagasilaadimisel tekkinud segaduse tõttu oma pagasit üle tunni aja ootama – ja seda nii väikeses lennujaamas kui Tallinn! Aga pole ka eestlased vempudest vabad Hispaaniasse reisimisel. Olin ka ise retro-Merkuuri ajal Hispaanias, minuga seekord mingit muud jama ei juhtunud, kui ahv kargas Gibraltaril pähe, aga tal ei läinud korda midagi ära näpata. Samal ajal käisid Hispaanias tööreisil minu kaks tuttavat. Ühel neist kadus kohver Barcelona lennujaamas ja ta sai selle paar päeva hiljem kätte, teine ei saanud oma asju Tallinnasse saabudes.

Pildil on Hispaania jalgpallikoondise ründaja Fernando Torres, kes ka Tallinnasse saabus. Mees on sündinud 20.märtsil 1984 Madridis ja mängib praegu FC Liverpooli ridades. Selle andeka palluri mäng Hispaania koondises on olnud küllaltki ebastabiilne, aga just Torres oli see mees, kes 2008.a. suvel toimunud jalgpalli EM-i finaalis värava lõi, millega Hispaania alistas Saksamaa ja tuli Euroopa meistriks. Torres valiti juba 15-aastaselt omaealiste seas Euroopa parimaks jalgpalluriks. El Nino, ehk "Poiss", nagu teda kutsutakse noore välimuse pärast, põleb kindlasti soovist ka Eesti vastu suuri tegusid teha. Homme on siis näha, kas teeb kübaratriki ;)...

Wednesday, October 8, 2008

Saturni ja Uraani opositsioon

Saturn ja Uraan valmistuvad tegema oma esimest täpset opositsiooni viiest. Oodata võib ootamatuid, üllatavaid ja miks mitte ka šokeerivaid sündmusi nii meil kui mujal maailmas. Saturni ja Uraani esimene täpne opositsioon on 4.novembril 2008, USA presidendivalimiste päeval.

4.11.2008
5.02.2009
15.9.2009
26.4.2010
26.7.2010

Poliitikas on vastamisi progress ja liberaalsus (Uraan) kehtiva korraga (Saturn). Kui mängus on Uraan, pole tulemus mitte see, mida oodatakse ja see käib ka Eesti poliitiliste ettevõtmiste kohta. Küllap on praegu just see aeg, mil Saturn näitab oma parimat poolt, suurimat vastutustunnet ja ühiskondlikku kontrolli. Uraan ilma Saturnita teeks ennatlikke ja läbimõtlemata otsuseid, neid ei teostataks „õigesti“, selleks puudub ka nende mandaat, kelle kohta need otsused käivad. Eesti praegune valitsus on minu jaoks pigem Uraan ja ma väga loodan, et Saturn suudab poliitikute askeldusi inimlikumale teele ohjata. Eesti ei ole praegu koht, kus on hea elada ja mina küll loodan taevastelt seisudelt toetust muutuste toimumiseks. Kas uus on parem, seda on raske öelda, aga uuele tuleks anda võimalus. Seda, et mitte tähtede seis ei muuda asju, vaid inimesed, ei pruugi üle korrata, eeldan võimalikelt lugejatelt siiski nii palju intelligentsitaset.

Selle Uraani-Saturni seisuga tundub olevat kooskõlas Toomas Savi tänane avaldus, et ta kaalub Europarlamenti kandideerimist vaid avatud nimekirjade puhul, kaudne toetus teda ei rahuldavat. (Savi ise on kahjuks Europarlamendis olnud mõttetu mees, kelle taolist pole kindlasti vaja sinna tagasi valida.) Kuigi parlament kui selline kuulub Uraani valitsemise alla, ka valimised ja valijaskond, mandaadid on Uraani teema, on minu meelest see "õige ja aus" mandaat Saturnilik ja selle peab isiklikult välja teenima. Avatud nimekiri, konkreetse isiku valimine olekski ainuõige variant. Suletud nimekirjadega sehkendajatele võib Saturn valusasti vastu näppe anda ja selle valiku eest tuleb varem või hiljem oma hinda maksta. Kaldun siiski kahtlema, kas rahvast üldse taolised valimised huvitavad, pigem ainult kandideerijaid ja parteisid. Kuigi võiks huvitada ja peaks huvitama, kui oma riik korda läheb. Ei tea, kas Kaljukitse Kuu lisab teatud süngust mu mõtetesse, aga seda riiki ei ole kerge armastada, kes oma rahvast ei hinda ega hoia. Ja meie poolt (ka minu, sest olen seni alati valimas käinud) valitud rahvaesindajate mõtetest ei näi miski olevat kaugemal kui rahvas, keda nad esindama peaksid. Huvitav, palju on neid inimesi, kes tänapäeval kümmetki rahvaesindajat nimepidi teavad? Enamasti ainult tundmatud kujud pluss teatud parlamendi raudvara.